Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Щодо єдиного внеска

Управління Пенсійного фонду України в Саксаганському районі повідомляє, що з 1 січня 2011 року, замість платежів до чотирьох соціальних фондів, запроваджено єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. П.1 ст. 10 Закону України „Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування”

Згідно п.8 ст. 9 Закону платники єдиного внеску зобов'язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за відповідний базовий звітний період, не пізніше 20 числа місяця, що настає за базовим звітним періодом.

Згідно п.11ст. 9 Закону  у разі несвоєчасної або не в повному обсязі сплати єдиного внеску до платника застосовуються фінансові санкції, передбачені цим Законом, а посадові особи, винні в порушенні законодавства про збір та ведення обліку єдиного внеску, несуть дисциплінарну, адміністративну та кримінальну відповідальність згідно із законом.

Згідно п.12 ст. 9 Закону єдиний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника.

За наявності у платника інших обов'язкових платежів, передбачених законом, або зобов'язань перед іншими кредиторами сплата єдиного внеску виконується в першу чергу і має пріоритет перед усіма іншими зобов'язаннями, крім зобов'язань з виплати заробітної плати (доходу).

Станом на 1 червня 2011 року по Саксаганському районі виявлено таки підприємства – боржники

-         по єдиному соціальному внеску:

КП „Ритуал”, ГО „Бассай- Дай”, ПП „Велтрекс - Інвест”, ПП „Еквітас ЮА”, ТОВ „Електрод”, ПП „Ексем”, ТОВ „Компанія Агрома”, Криворізький Міський центр. Соц. Служб, ПП „Профі”, ТОВ „Співдружность Інвест Плюс”, ТОВ „Тандем- КР”, ТОВ „Укрбізнесторг”, ТОВ „Хутір- КР”, ПП „Ястреб”;

-         по страховим внескам:

ЗАТ „Проектбудвишукування”, ТОВ „Зорепад”, ПП „Гранд- Вікторія”, ПП „Теплопром”, ТОВ „Атлантика трейд КР”, Промислове будівництво та нерухомість, ТОВ „Укрбізнесторг”, ТОВ „Транспорт”.

         Управління Пенсійного фонду України в Саксаганському районі наполягає на негайному погашенню заборгованості. Несплата  єдиного  соціального  та страхового внесків до бюджету Пенсійного фонду вкрай напружує ситуацію щодо виплати пенсій мешканцям району. Також хочеться наголосити, що працівники цих підприємств втрачають стаж щодо призначення пенсій.

Але є такі підприємства, які відповідально відносяться  до своїх обов’язків , як платники єдиного соціального внеску, наприклад ТОВ „Охорона - Рівне”, ТОВ „Сокол - КР”, ТОВ „Промисловий Ремонт” та ПАТ КЗГО. На ці підприємства повинні рівнятися всі платники .

 Заступник начальника управління - 
начальник відділу надходження 
платежів Чепкова Т.В.