Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Міжнародний день кухаря та кулінара

19 жовтня 2018 року у стінах Криворізького державного комерційно-економічного технікуму з нагоди Дня здорового харчуваннята напередодні всесвітнього Дня кухаря та кулінара відбулося святкування, що стало доброю традицією для циклової комісії «Харчових технологій та готельно-ресторанної справи».

Ці знаменні дати об’єднують фахівців кулінарної справи з усіх куточків нашого світу, адже мистецтво приготування їжі – невичерпне та зворушливе захоплення, як для професіоналів, так і для аматорів.

Копітка і душевна робота наших кухарів помітна і потрібна по всьому світу. У багатьох з нас ця професія найчастіше асоціюється з ресторанним бізнесом, адже саме там зосереджено висока майстерність і вміння найкращих представників цієї професії.

Активні члени гуртку «Смак» та благодійного проекту «Надія» з самого ранку взялися до кропіткої роботи в технологічних лабораторіях технікуму. Вирував справжній «мурашник», покликаний здивувати та приголомшити власноруч виготовленими кулінарними шедеврами, різноманіттям борошняно-кондитерських виробів, смачними стравами.

Студенти-технологи радо вітали з очікуваним святом вітальними листівками з запрошенням на благодійний ярмарок борошняно-кондитерських смаколиків, на який було запрошено всіх членів студентсько-педагогічного складу навчального закладу.

Всі кошти, виручені відпродажу ярмаркової продукції, будуть спрямовані на проведення благодійних акцій для вихованців КЗ «Центру соціально-психологічної реабілітації дітей».

Святкування продовжило кулінарне лото інформаційно-розважального характеру, з цікавими відомостями про кулінарію, де студенти мали змогу перевірити та поглибити свої фахові знання з улюбленої справи.

Гості заходу були вражені побаченим та почутим, і звичайно, від смачних шедеврів кулінарного мистецтва від молодих фахівців. Учасники святкування з нетерпінням будуть чекати наступного року, для наступних веселих та смачних вражень.