Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Звітує організаційний відділ

Незважаючи на всі виклики, які ставить перед нами сьогодення: зовнішні загрози, економічні негаразди чи пандемію, ми з радістю долучаємося до розбудови української державності, поліпшення якості роботи місцевої влади, удосконалення механізмів взаємодії органів місцевого самоврядування та громадян.

Прерогативою діяльності відділу є активний стиль роботи. Нам не байдуже майбутнє нашої держави, міста і району. Ми маємо свій власний сформований погляд на організаційну діяльність, маємо рішуче бажання, інтелектуальні та фізичні здібності для реалізації найкреативніших ідей. І якщо говорять, що Саксаганський район – це серце Кривого Рогу, то організаційний відділ – це серце виконкому. Адже в коло нашої діяльності входить методична та практична допомога депутатам, постійним комісіям, виконавчим органам районної у місті ради, керівникам органів самоорганізації населення, керівникам релігійних організацій, взаємодія з громадськими організаціями, політичними партіями, координація зв’язків із засобами масової інформації, організація та проведення державних, районних, професійних свят, урочистих прийомів голови та багато інших повноважень, що визначені положенням організаційного відділу.

З урахуванням введення на території України карантинних заходів щодо запобігання поширенню гострої распіраторної хвороби COVID-19, робота організаційного відділу була направлена на підвищення рівня інформованості депутатів районної у місті ради, голів вуличних комітетів, керівників релігійних організацій та мешканців району з питання здійснення протиепідемічних заходів та організацію забезпечення їх діяльності.

З метою проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи відділом (у телефонному режимі) на постійній основі надаються роз’яснення та консультації керівникам та активу органів самоорганізації населення, завдяки чому забезпечується потреба громадян в інформації для їх орієнтування у питаннях соціальної сфери, підвищення рівня обізнаності, зокрема щодо змін у чинному законодавстві. Вчасно надані роз’яснення та консультації попереджають можливі звернення та скарги громадян до виконкому районної у місті ради.

За дорученням голови районної у місті ради у квітні місяці поточного року відділом було розроблено план заходів щодо можливості відкриття обсервації на території санаторію-профілакторію «Джерело» ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг».

З січня по вересень 2020 року відділом організовано 4 засідання постійних комісій районної у місті ради та 4 пленарних засідання сесії районної у місті ради, на яких було розглянуто та ухвалено 40 рішень та заслухано 6 інформацій.

Постійна увага приділяється налагодженню взаємозв’язку з громадськими об’єднаннями та представниками політичних партій. За звітний період відділом опрацьовано 8 повідомлень, що надійшли до виконкому стосовно проведення зборів, мітингів, акцій та інших заходів на території району. Порушень громадського порядку під час проведення вищезазначених заходів не спостерігалось.

З нагоди відзначення державних та професійних свят, з метою консолідації територіальної громади району протягом звітного періоду організовано та проведено 6 урочистих районних заходів, зокрема:

- урочисте покладання квітів до пам’ятного знаку воїнам-інтернаціона-лістам з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав до пам’ятного знаку воїнам-інтернаціоналістам (площа 30-річчя Перемоги);

- урочисте покладання квітів з нагоди 76-ї річниці визволення міста Кривого Рогу від нацистських загарбників до братської могили 272 радянських воїнів, які загинули при визволенні м. Кривого Рогу 22 лютого 1944 р. та 7 комсомольців-підпільників, розстріляних у вересні 1943 р. (пр. Героїв-Підпільників, 54а) та до пам'ятного знаку на честь 50-річчя визволення міста Кривого Рогу  від фашистських загарбників (зупинка громадського транспорту);

- районний захід, присвячений Міжнародному жіночому дню у Палаці культури «Мистецький» (вул. Бикова, 2);

- покладання квітів головою Саксаганської районної у місті ради, присвячене Дню пам’яті та примирення, 75-ій річниці Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні до пам'ятника 118 працівникам РУ ім. Кірова, які загинули у роки Великої Вітчизняної війни (вул. Володимира Великого, 14);

- покладання квітів з нагоди Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні до пам'ятника 118 працівникам РУ ім. Кірова, які загинули у роки Великої Вітчизняної війни (вул. Володимира Великого, 14);

- урочиста церемонія підняття Державного Прапору України перед будівлею виконкому Саксаганської районної у місті ради (вул. Володимира Великого, 32).

З січня по вересень 2020 року проведено 9 Єдиних днів інформування трудових колективів, з яких 7 у дистанційному режимі. Загалом поінформовано більше 20 тисяч осіб з актуальних питань щодо змін у законодавстві про призначення житлових субсидій, про зміни у пенсійному законодавстві щодо нарахування та виплати пенсії, права та обов’язки споживачів відповідно до вимог Закону України «Про захист прав споживачів», надання безоплатної правової допомоги, популяризація сімейних форм виховання та інші питання.

Для підвищення рівня правової та цифрової грамотності посадових осіб виконкому районної у місті ради відділом розроблено плани онлайн навчань на вебпорталі «Дія. Цифрова освіта.», метою яких стало підвищення рівня цифрової грамотності працівників виконкому та можливість вільно користуватися додатками на базі інструментів Google.

У 2020 році Саксаганський район святкуватиме свій ювілей. З нагоди відзначення на високому рівні 45-ої річниці від дня створення Саксаганського району, з початку року організаційним відділом підготовлено 3 розпорядження: «Про відзначення 45-ої річниці Саксаганського району від дня його створення», «Про проведення конкурсу серед закладів освіти району щодо краєзнавчої роботи з дослідження історії становлення та розвитку Саксаганського району» та «Про затвердження Положення про умови нагородження наручним годинником від голови районної у місті ради з нагоди 45-ої річниці Саксаганського району від дня заснування».

Розроблено план заходів відзначення 45-ої річниці, Положення про умови нагородження ювілейними годинниками голови Саксаганської районної у місті ради, макети вітальних листівок та буклету з нагоди 45-ти річчя з дня заснування Саксаганського району, посвідчень про нагородження наручним годинником від голови районної у місті ради. Також проводиться підготовка з організації проведення протокольної частини урочистого заходу, зокрема, готується проєкт рішення виконкому районної у місті ради «Про нагородження відзнаками виконкому Саксаганської районної у місті ради».

У серпні місяці відділом підготовлено попередню структуру номеру офіційного електронного журналу району «Саксаганський вісник», присвяченому 45-ій річниці Саксаганського району , який вже в жовтні порадує яскравими сторінками своїх прихильників.

З метою інформування мешканців району для розміщення на офіційному вебсайті виконкому районної у місті ради з початку року надано 38 інформацій щодо відображення важливих та значних подій життя територіальної громади району, опитувань мешканців у тестовому режимі, привітань з державними та професійними святами, крім того у липні проведена актуалізація 11 підрозділів офіційного вебсайту.

5 вересня 2020 року стартував виборчий процес та активна підготовка до чергових місцевих виборів, що відбудуться 25 жовтня 2020 року. З метою своєчасного забезпечення матеріально-технічним оснащенням звичайних, спеціальних виборчих дільниць, які утворені на постійній основі та розташовані на території району, працівниками організаційного відділу підготовлено рішення виконкому Саксаганської районної у місті ради «Про затвердження переліку підприємств, закладів, установ району та посадових осіб виконкому районної у місті ради, закріплених за матеріально-технічним оснащенням виборчих дільниць під час проведення чергових місцевих виборів 25 жовтня 2020 року» та рішення «Про відведення та обладнання місць для розміщення матеріалів передвиборної агітації» та організована відповідна робота щодо своєчасного матеріально-технічного оснащення виборчих дільниць району.