Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Кодекс екологічної поведінки мешканців міста Кривого Рогу

   На виконання завдань з реалізації пріоритетних напрямів Стратегічного плану розвитку міста Кривого Рогу до 2015 року, з метою виховання екологічного мислення мешканців міста, пропагування екологічно безпечної життєдіяльності, залучення кожного до вирішення екологічних проблем і підвищення особистої відповідальності за екологічну ситуацію в місті управлінням екології виконкому міської ради підготовлений Кодекс екологічної поведінки мешканців міста Кривого Рогу.

   Кодекс екологічної поведінки мешканців міста – це збірка рекомендацій для мешканців нашого міста, які прагнуть зробити свій внесок в охорону довкілля і збереження природних ресурсів на території міста. Усвідомивши наслідки своєї діяльності і відповідальність перед дітьми і майбутніми поколіннями за екологічну обстановку кожен мешканець міста повинен формувати відповідний стиль поведінки по відношенню до природних ресурсів, які не безмежні, до природи, і один одного.

   Так як Саксаганський район є одним з найбільш заселених районів, тому питання формування безпечного екологічного стану та комфортного навколишнього природного середовища має стати одним з пріоритетних цілей підприємств та суб’єктів господарювання району. При цьому важливість даного питання повинен також усвідомлювати і кожен мешканець району. Переглянувши свій негативний вплив на природу кожен мешканець району повинен звести його до мінімуму, а також знайти способи сприятливої дії на живий світ навколо себе. Кодекс екологічної поведінки мешканців міста Кривого Рогу може безперечно слугувати  порадником з даних питань.

У даному Кодексі запропоновано деякі варіанти поведінки людини в таких сферах як раціональне використання природних ресурсів, мінімізації шкідливої дії на природу, відповідальне відношення до відходів, використання енергозберігаючих технологій і, звичайно, екологічна свідомість і культура.

   З метою формування відповідного стилю поведінки по відношенню до природних ресурсів, довкілля, пропагування екологічної поведінки у навколишньому природному середовищі пропонуємо кожному ознайомитися із Кодексом та намагатися дотримуватися зазначених у Кодексі рекомендацій.»

 

Електронна версія Кодексу