Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

КОДЕКС екологічної поведінки мешканців міста Кривого Рогу

Екологічна свідомість – це індивідуальна і колективна (суспільна) здатність усвідомлювати нерозривний зв’язок кожної окремої людини і всього людства загалом з цілісністю і відносною незмінністю природного середовища існування людини, усвідомлення необхідності використання цього розуміння у практичній діяльності, вміння і звичка діяти стосовно природи, не порушуючи зв’язок і колообіг природного середовища, сприяти їхньому поліпшенню для життя нинішнього і майбутніх поколінь людей.

У рамках Міської програми вирішення екологічних проблем Кривбасу та поліпшення стану навколишнього природного середовища на 2016-2025 роки управлінням екології виконкому Криворізької міської ради  оновлено «Кодекс екологічної поведінки мешканців міста Кривого Рогу» (надалі – Кодекс), який видано у сучасному більш розширеному форматі.

Кодекс екологічної поведінки – це збірка щоденних рекомендацій, які  мешканці міста можуть використовувати у своєму повсякденному житті. Основний принцип порад – це може зробити кожен. Всього дві-три нові звички сприятимуть збереженню довкілля, ощадливому використанню природних ресурсів тощо.

Рекомендації, які наведені у Кодексі, допоможуть дізнатися, як зменшити вплив на оточуюче нас середовище вдома, в офісі, у подорожі, під час покупок, у саду та на городі тощо. Ці поради будуть корисними як дорослим, так і дітям, яких з дитинства важливо вчити піклуватися про планету.

Більше інформації та порад можливо отримати ознайомившись з КОДЕКСОМ