Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Як зареєструвати та зняти з реєстрації місце проживання особи через портал державних послуг iGov

З липня 2017 року відділом реєстрації місця проживання громадян виконкому Саксаганської районної у місті ради надаються наступні адміністративні послуги через портал державних послуг iGov:

- реєстрація місця проживання особи (із опцією одночасного зняття з реєстрації з попереднього місця);

- зняття з реєстрації місця проживання особи;

- реєстрація місця проживання дитини до чотирнадцяти років;

- зняття з реєстрації місця проживання дитини до чотирнадцяти років;

- зняття з реєстрації місця проживання особи у зв'язку зі смертю;

- надання довідки про реєстрацію місця проживання/перебування особи (для отримання ID-картки).

Якщо не бажаєте витрачати час у черзі – реєструйтесь на порталі державних послуг iGov та обирайте зручний для Вас день та час візиту. Для цього необхідно увійти на портал за адресою igov.org.ua, обрати розділ «Місце проживання», найти послугу, яка Вас цікавить, далі обираєте регіон, варіант входу в систему, оформлюєте заяву, завантажуєте відскановані документи з переліку. Це займе близько 15 хвилин, підказки на порталі допоможуть з усім швидко розібратися.

Після перевірки документів спеціалістом відділу, заявнику на електронну адресу надійде повідомлення з підтвердженням прийняття заявки та переліком документів, оригінали яких необхідно взяти із собою.

Особливість послуг з реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання/перебування та отримання довідки про реєстрацію місця проживання/перебування особи передбачає особисте звернення заявником за отриманням результату послуг. Під час візиту до органу реєстрації Ви підписуєте усі документи, які необхідні для завершення процесу та отримуєте штамп про реєстрацію/зняття з реєстрації у паспортний документ або довідку.