Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Інформація про стан виробничого травматизму та професійної захворюваності на підприємствах Саксаганського району за 9 місяців 2021 року

Важливим та актуальним питанням є дотримання законодавства з охорони праці на підприємствах району.

Щоквартально управлінням праці та соціального захисту населення виконкому Саксаганської районної у місті ради проводиться аналіз виробничого травматизму та професійної захворюваності для вжиття заходів по підвищенню рівня профілактичної роботи з попередження виробничого травматизму й профзахворюваності.

Згідно з інформацією Криворізького відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області на підприємствах району станом на 01.10.2021 обліковано 18 нещасних випадків у тому числі 4 випадки минулих років (КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 4» Криворізької міської ради – 2 випадки, ТОВ «Охоронний ХОЛДІНГ-КРИВБАС» – груповий нещасний випадок, під час якого постраждало 3 працівника, Дочірнє підприємство Дніпропетровської обласної  спілки споживчих товариств «Ринок Ювілейний» в Саксаганському районі м. Кривого Рогу – нещасний випадок зі смертельним наслідком).  

Фактично протягом 9 місяців 2021 року сталося, розслідувано і взято на облік 14 випадків виробничого травматизму, за результатами розслідування  яких складено акти Н-1/П (Н-1) – тобто, пов’язані з виробництвом.

Групових нещасних випадків та випадків зі смертельним наслідком у звітному періоді не зареєстровано.

Аналіз стану виробничого травматизму на підприємствах району за 9 місяців 2021 року в порівнянні з відповідним періодом 2020 року показав, що його рівень зменшився на 17 випадків або 55 % (14 випадків проти 31 відповідно), але якщо не брати до уваги 12 випадків з 31 (12 – це лабораторно підтверджені випадки інфікування COVID-19), то рівень травматизму зменшено на 5 випадків.

Найбільшу кількість випадків виробничого травматизму зареєстровано на КП «Швидкісний трамвай» – 4 випадки, та ТОВ «МЕТІНВЕСТ- КРИВО-РІЗЬКИЙ РЕМОНТНО-МЕХАНІЧНИЙ ЗАВОД» – 3 випадки.

Причинами виробничого травматизму в 8 випадках стало порушення трудової та виробничої дисципліни, в тому числі в 6 – через невиконання вимог інструкцій з охорони праці.

Видом події, що призвела до настання 5 нещасних випадків стало падіння потерпілого під час пересування.

У звітному періоді внаслідок травм втрачено 651 день працездатності, матеріальні наслідки склали 142,8 тис. грн.

Протягом 9 місяців 2021 року на підприємствах району випадків профзах-ворювань не зареєстровано. На відміну від відповідного періоду 2020 року – у працівника ПАТ «Криворізький центральний рудоремонтний завод» зареєстровано один випадок професійного захворювання.

Питання дотримання законодавства з охорони праці на підприємствах району знаходиться на постійному контролі.