Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Профілактика негативних проявів

16 жовтня 2019 року у загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 43 проведено інформаційну зустріч для учнів старших класів на тему: «Профілактика негативних проявів у дитячому середовищі».

Метою такого заходу є ознайомлення учнів з актуальними проблемами дітей свого віку, з якими вони буває стикаються у повсякденному житті, таких як злочинність та правопорушення серед дітей і підлітків, куріння, вживання алкогольних напоїв, наркотичних речовин та жорстокого поводження між дітьми в умовах навчального закладу.

Спеціаліст служби у справах дітей, сімейний лікар та інспектор полку патрульної поліції ознайомили учнів із інформацією яка їх дуже зацікавила, останні уважно слухали про наслідки вживання алкоголю, паління тютюнових виробів та кальянів, наркотиків та енергетичних напоїв на молодий організм.

До учнів доведено змістовну інформацію про адміністративну та кримінальну відповідальність неповнолітніх осіб у разі скоєння ними правопорушень. Наведено статистичні дані та реальні життєві приклади з досвіду роботи спеціалістів. Під час жвавої дискусії обговорено ряд питань, що стосуються дітей та наслідків за скоєння ними адміністративних та кримінальних правопорушень.