Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Про проведення місячника «Увага! Діти на дорозі»

На жаль, статистика дорожньо-транспортних пригод за участю дітей щороку невпинно зростає… Незалежно від того, ходять діти в заклад освіти пішки або користуються транспортними засобами, їх слід навчати правилам безпеки на дорозі! З метою формуванню навичок безпечної поведінки на вулицях і дорозі, в закладах освіти району проводиться Місячник «Увага! Діти на дорозі!», спрямований на попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму.

В рамках проведення Місячника, до закладів загальної середньої та дошкільної освіти району завітали представники ГУ патрульної поліції, які не тільки проводили  інформаційно-роз’яснювальну роботу з дітьми, а й моделювали і допомагали розв’язувати проблемні завдання та ситуації, що можуть трапитись з учасниками дорожнього руху.

Крім того, в Криворізьких загальноосвітніх школах №№ 51, 119, 120 та Криворізькій гімназії № 14 було проведено ряд тематичних виховних годин «Безпека на дорозі. Безпека пішохода. Види пішохідних переходів», «Безпечна дорога додому», «Дотримання ПДД», під час яких учні мали змогу розширити свої знання про дорожні знаки та правила поведінки на вулично-шляховій мережі.

Основа відповідальної поведінки та знання про правила дорожнього руху закладаються ще змалечку. Так, в закладах дошкільної освіти №№ 57, 156, 194, 295 вихованців залучили до цікавих ігор та занять з використанням спеціального іграшкового транспорту, дорожніх знаків та інших яскравих атрибутів до творчих ігор по вивченню правил дорожнього руху.

Проведені заходи стали дуже корисними для юних пішоходів району!