Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Відкриття сенсорної кімнати для дітей дошкільного віку «Чарівний світ для особливих дітей»

14.07.2021 в Комунальному закладі «Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) №202 комбінованого типу» Криворізької міської ради, в рамках  реалізації проєкту-переможця конкурсу проєктів місцевого розвитку «Громадський Бюджет – 2020», проходило відкриття міським головою Костянтином Павловим сенсорної кімнати для дітей дошкільного віку  «Чарівний світ для особливих дітей».

Створення сучасного інклюзивно-корекційного простору в дошкільному закладі забезпечить умови проведення корекційно-відновлювальної роботи з дітьми, які мають порушення не тільки зору, а й психофізичного розвитку.

Середовище сенсорної кімнати розподілено  на два функціональні блоки: блок розслаблення  і релаксації, блок активізації.

До блоку активізації входить обладнання з світлооптичними та звуковими ефектами, інтерактивна дошка, інтерактивна пісочниця, інтерактивна підлога, м’які геометричні блоки, масажні м’ячики та сенсорні м’ячі.

Під час релаксаційних занять діти виконують вправи на розслаблення, що викликають теплові відчуття, на регуляцію дихання, ритму та частоти серцевих скорочень у супроводі музики. Також в цій зоні в наявності світлова штора з фібро оптичного волокна, повітряно-бульбашкова колона, сухий каркасний басейн з акустичною вібраційною системою та кульками.

Можливості сенсорної кімнати широкі: вона підходить для проведення занять, ігро- і казкотерапії, ритмопластики та інших психотехнологій. Завдяки наявності в закладі сенсорної кімнати, у вихованців з'явилася можливість збагатити світ тактильного сприйняття і сенсорних вражень.