Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Звітуємо територіальній громаді: організаційний відділ

Робота організаційного відділу Саксаганської районної у місті ради здійснюється відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Регламенту виконавчих органів Саксаганської районної у місті ради, розпорядчих актів Дніпропетровської обласної ради та облдержадміністрації, рішень Криворізької міської ради та її виконавчого комітету, розпоряджень міського голови та голови районної у місті ради, положення про відділ.

Серед основних напрямків роботи організаційного відділу виконкому районної у місті ради слід виокремити організацію та планування роботи районної у місті ради та її виконавчого комітету, організаційне забезпечення діяльності районної у місті ради та її виконавчого комітету, сприяння депутатам районної у місті ради у виконанні їх депутатських обов’язків, координацію роботи органів самоорганізації населення, організацію та проведення районних масових заходів, взаємодію з громадськістю та інформування населення про роботу виконкому районної у місті ради, у тому числі, через засоби масової інформації.

Розробка поточних, календарних планів роботи та аналіз їх виконання є невід’ємною складовою системи управління якістю. Згідно з планами роботи для працівників виконкому організовуються навчання, в ході яких вивчається нове у законодавстві України.

Відповідно до Положення про відділ, організаційним відділом готуються матеріали для роботи депутатів у постійних комісіях та на пленарних засіданнях районної у місті ради, фіксуються та узагальнюються критичні зауваження, пропозиції, надані депутатами під час проведення сесій і здійснюється контроль за підготовкою даної інформації; забезпечується запрошення депутатів на сесії районної у місті ради та інші заходи. З початку 2018 року здійснено організаційне забезпечення проведення 5 спільних засідань постійних комісій районної у місті ради, 5 сесій районної у місті ради, на яких розглянуто 56 питань.

Депутатам районної у місті ради постійно надається методична та практична допомога у здійсненні депутатських повноважень.

У районі діє 29 вуличних комітетів. Органи самоорганізації населення району систематично залучаються до проведення масових заходів, таких як проведення суботників, відзначення державних свят, виставок-презентацій тощо. Голови вуличних комітетів  є активними помічниками у питаннях забезпечення заходів з благоустрою території району, надання допомоги у розповсюдженні інформації стосовно податків, субсидії та інших державних допомог, що акумулюється  в організаційному відділі.

З метою координації їх діяльності, підвищення рівня інформованості та правової освіти, вирішення проблемних питань жителів громади у 2018 році організовано проведення 11 інформаційних зустрічей з головами вуличних комітетів за місцем їх мешкання.

З метою забезпечення гласності у роботі районної у місті ради та її виконкому у 2018 році були організовані загальні збори (конференції) громадян за місцем проживання (мікрорайон  Ювілейний та вулиця Рубльова), участь у яких взяли близько 300 осіб.

У жовтні поточного року відповідно до рішення Криворізької міської ради було перейменовано площу О. Поля на площу Володимира Великого. З метою вивчення громадської думки з вищезазначеного питання організаційним відділом було опрацьовано та узагальнено понад 2500 тисячі пропозицій від мешканців міста.

З метою інформування населення з актуальних питань внутрішньої та зовнішньої політики держави, діяльності органів місцевого самоврядування щомісяця  виконкомом районної у місті ради проводиться Єдиний день  інформування населення. Аудиторія слухачів складається з представників трудових колективів організацій та установ району різних форм та сфер діяльності. Всього у 2018 році поінформовано майже 10 тисяч громадян.

Постійна увага приділяється налагодженню взаємозв’язку з громадськими об’єднаннями та представниками політичних партій. За звітний період організаційним відділом було опрацьовано 47 повідомлень, що надійшли до виконкому стосовно проведення зборів, мітингів, демонстрацій та інших  заходів на території району. З метою здійснення візуального контролю за проведенням масових заходів за участю представників громадських об’єднань, організаційним відділом забезпечується присутність на заходах представника відділу.

Одним з вагомих напрямків діяльності організаційного відділу виконкому районної у місті ради є організаційне забезпечення, дотримання протоколу та надання методичної допомоги структурним підрозділам виконкому під час проведення районних масових заходів з нагоди державних свят, пам’ятних дат. У 2018 році у районі відбулось 37 урочистих заходів, участь у яких взяли понад 30 тисяч мешканців району. Визначною подією для саксаганців стало, зокрема, відкриття пам’ятника на честь Святого Рівноапостольного князя київського Володимира Великого. 

Також до повноважень організаційного відділу належить взаємодія з релігійними громадами. Діє районна комісія сприяння додержанню законодавства про свободу совісті та релігійні організації. Відповідно до Положення про відповідну комісію, членами комісії розглядаються звернення від релігійних громад та відповідно до Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» та готуються висновки стосовно реєстрації та внесення змін до статутів (положень) релігійних організацій. В актуальному стані підтримується перелік релігійних громад району, налагоджено співпрацю з їх керівниками, які залучаються до проведення благодійних та суспільних заходів.

Відповідно до Положення про відділ, організаційним відділом щоквартально збирається та узагальнюється інформація, надана виконавчими органами, для наповнення відповідних рубрик електронного видання. Протягом 2018 року випущено три номери електронного журналу, які розміщуються на офіційному веб-сайті виконкому.

Відділом ведеться постійна робота з актуалізації інформації на сайті «Криворізький ресурсний центр».

Також слід зауважити, що організаційний відділ тісно співпрацює із засобами масової інформації, а саме: з комунальним підприємством «Телерадіокомпанія «Рудана», філією Національної телекомпанії України «Криворізька регіональна дирекція «КРИВОРІЖЖЯ», товариством з обмеженою відповідальністю «Перший міський телеканал Кривий Ріг», комунальним підприємством «Редакція Криворізької міської комунальної газети «Червоний гірник», які висвітлюють тенденції життєдіяльності району та основні напрямки роботи виконкому районної у місті ради.