Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні

Відповідно до Указу Президента України від 17 листопада 2000 року, в нашій державі щорічно, 22 червня, відзначається День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни.

В цей день, ми схиляємо голови та пам'ятаємо про початок найкровопролитнішої війни в історії людства, яка принесла українцям незліченні жертви і страждання, масовий терор, смерть і руйнування, а ще забрала найцінніше - мільйони людських життів. Для кожного цей день переповнений трагічними спогадами і болем. Ми вшановуємо світлу пам'ять земляків, адже Друга світова війна торкнулася кожної української домівки, горем і стражданнями увірвалась в серця та долі багатьох людей.
А наш священний обов’язок - навіки зберегти згадку про тих, хто відстояв перемогу в цій жахливій війні, тих, хто став жертвою смертельних жорен нацизму.

З нагоди Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни, 22 червня 2019 року о 09. 00, у Саксаганському районі біля пам’ятника 118 працівникам рудоуправління ім. Кірова, які загинули у роки Великої Вітчизняної війни (вул. Володимира Великого, 14), відбудеться покладання квітів «Запалимо свічку пам'яті». Долучитися до проведення заходу запрошуються всі небайдужі мешканці району, щоб вшанувати пам’ять тих, хто боровся за мир на рідній землі.