Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Єдиний реєстр засуджених осіб, узятих під варту

В умовах сьогодення наша країна постійно крокує до переходу на електронні носії інформації. Не залишилась осторонь і пробація України.

Реєстр засуджених та осіб, узятих під варту, це новий етап розвитку пробації, що забезпечить перехід на електронне ведення справ клієнтів пробації.

Запуск та забезпечення функціонування цієї системи дозволяє створити єдину базу даних інформації про засуджених та ув’язнених, забезпечити оперативну комунікацію між органами та установами пенітенціарної системи та пробації, а також забезпечить взаємодію з іншими державними структурами, які працюють з реєстрами. Під реєстром розуміється інформаційна система, що містить відомості про засуджених. До переваг роботи Реєстру можна віднести- передачу реєстраційних справ між підрозділами установ виконання покарань, уповноваженими органами з питань пробації, формування звітів. Завдяки цьому працівники будуть отримувати необхідну інформацію не чекаючи паперової відповіді.

Також набрав чинності наказ Міністерства юстиції України «Про внесення змін до наказу Міністерства юстиції України від 26 червня 2018 року № 2023/5» від 24 березня 2020 р. № 1180/5.

Тепер Єдиний реєстр осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи (ЄРЗСН) – є складовою частиною Реєстру засуджених та осіб, узятих під варту та містить відомості про осіб, які вчинили злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи, у тому числі осіб, судимість яких за такі злочини знята або погашена в установленому законом порядку (четвертий модуль (підсистема)) (п.п. 2, 4 розд. I Порядку формування та ведення Єдиного реєстру засуджених та осіб, узятих під варту).

Отже, впровадження Єдиного реєстру засуджених осіб, узятих під варту є одним із ключових пріоритетів діяльності Міністерства юстиції України та Центра пробації.

 

Саксаганський районний відділ

філії Державної установи «Центр пробації»

у дніпропетровській області