Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

21 листопада – День Гідності та Свободи

21 листопада українці відзначають один зі знакових днів у новітній історії нашої країни – День Гідності та Свободи.

Цього дня, з інтервалом у дев’ять років, розпочалися дві доленосні події в новітній українській історії: Помаранчева революція у 2004-у та Революція Гідності у 2013 році.

Саме у 2013 році розпочався новий відлік в історії України, який ознаменував прагнення українців створити європейську державу. Це дало початок для трансформації політичної, культурної та соціальної сфери, розбудови вільного, демократичного громадянського суспільства, утвердження в Україні гуманістичних демократичних цінностей.

День Гідності та Свободи – особлива дата для кожного свідомого українця, для кожного справжнього патріота, адже саме в цей день найгостріше відчувається сила єдності та безмежна гордість за те, що наша Батьківщина багата на справжніх героїв з великим серцем і високим духом, спроможних захистити національну свободу та боротися за щасливе майбутнє прийдешніх поколінь.

Події двох революцій змінили не тільки нашу історію, а й стали живим нагадуванням того, якою ціною здобуто свободу та незалежність нашої держави. 

З нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи, у Саксаганському районі на території військової частини 3011, відбудеться урочиста церемонія покладання квітів до пам’ятника Олександру Радієвському та до меморіальних дощок загиблим військовослужбовцям частини.

Бережімо національну пам’ять, пишаємось нашими героями, віримо у майбутнє України!