Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

А твоя дитина є в реєстрі територіальної громади?

Реєстрація місця проживання дитини дуже важлива річ. Дитина з народження наділяється певним об’ємом прав, таких як, право на ім’я, на громадянство, на піклування і турботу, на медичну допомогу, право на освіту. Діти дуже швидко дорослішають, і ми не помічаємо як настає час йти їм до школи. І тоді батьки стикаються зі складнощами.

Якщо дитина не має місця реєстрації, то батьки не мають можливості надати повний пакет документів для зарахування до першого класу в учбовий заклад. Так як в пакеті документів не буде вистачати довідки щодо реєстрації місця проживання дитини. Отримати таку довідку, можна у відділі реєстрації місця проживання громадян.

У разі, якщо місце проживання вашої дитини не зареєстровано, то батькам необхідно  надати до відділу реєстрації місця проживання громадян наступні документи: заяву, свідоцтво про народження дитини, паспорти обох батьків, квитанцію про сплату адміністративного збору. Якщо батьки проживають за різними адресами, то другий із батьків надає згоду на проведення процедури. Цей документ оформляється в присутності уповноваженої особи. Якщо такої можливості немає, згода засвідчується нотаріально.

Не гай час! Зареєструй свою дитину вчасно та перевір її дані, щоб бути впевненими, і скористатися усіма перевагами Реєстру територіальної громади міста вже зараз!