Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Що робити, якщо вулицю декомунізували?

У багатьох жителів перейменованих вулиць, провулків цей факт викликав занепокоєння: що їм робити в цій ситуації, яким же чином потрібно змінювати документи та в який строк?  Чи необхідно в обов’язковому порядку змінювати «прописку» в паспорті, за яких умов доведеться вносити зміни в документи на житло, та головне, чи тягне це за собою фінансові витрати.

Перейменування назви вулиці не є зміною місця проживання.

Місце реєстрації (так звана «прописка»), штамп у паспорті обов’язково змінювати не потрібно

Обов’язково вносити зміни до документів на житло, нерухомість не потрібно.

Чинним законодавством не передбачена необхідність внесення змін до документа про право власності на нерухоме майно (свідоцтво про право власності, свідоцтво про право на спадщину, договір купівлі-продажу, дарування тощо) у зв’язку з перейменуванням вулиці, на яких знаходиться об’єкт нерухомого майна.Тому документи залишаються чинними й ніхто не має права вимагати їх заміни.

Зміна назви вулиці також не стане підставою для не отримання субсидії – інформація про перейменування вулиць зафіксована у всіх державних органах.

Жителям «декомунізованих» вулиць поставлять штампи у паспорті безкоштовно в відділі реєстрації місця проживання громадян  виконкому Саксаганської районної у місті ради. 

Мешканцям Саксаганського району, щоб отримати дану послугу, необхідно звернутися до відділу реєстрації місця проживання громадян,  за адресою: вулиця Володимира Великого, будинок 32, кабінет 112.  Консультації  за телефонами: 94-82-15, 097-768-48-83.

Просимо дотримуватися обмежень, які діють під час карантину. Обслуговування проводиться тільки за умови використання індивідуальних засобів захисту. Будьте свідомими та зайвий раз не наражайте на небезпеку себе та оточуючих!»

Під час карантину бережіть себе, піклуйтеся про близьких і залишайтесь вдома.