Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Країна щасливих людей - Данія! (в рамках фестивалю EUROFEST 2020)

Розпочинається підготовка до EUROFEST 2020. Цього року урочисте святкування відбудеться – 16 травня в Інгулецькому районі в парку Савіцького. На даному заході презентуватиметься географія, культура та історія держав-членів ЄС, відбуватимуться спортивні та розважальні заходи для всієї родини, проводитимуться вікторини з європейської тематики та облаштовуватимуться «куточки національних страв» держав-членів ЄС тощо.

Цьогоріч Саксаганський район представлятиме Королівство Данію. Тож пропонуємо ознайомитися з  однією з провідних країн Північної Європи з її цікавою історією, багатою культурою і чудовою архітектурою.  

Данія - одна з найпрогресивніших і найрозвинутіших країн Європи, батьківщина LEGO, знаменитого казкаря та законодавця багатьох тенденцій в архітектурі та дизайні - Ганса Христіана Андерсена, чиї казки були перекладені на рекордну кількість мов (не рахуючи Біблії). Це одна з найчистіших і найкрасивіших країн Європи, яку часто вважають одним з еталонів сучасної цивілізації. Країна відома спадщиною вікінгів, чудовими пляжами, красивими казковими замками, густими лісами, комфортним помірним кліматом і добрими громадянами.

Діючий монарх, Королева Маргрет II, була коронована в квітні 1972 року та на теперішній час представляє найстарішу монархію у Європі. Королева користується великою популярністю серед датчан та гостей країни.

Данія посідає дуже високі місця у низці рейтингів, як то якості життя, здоров'я, освіти, захисту громадських прав та свобод, конкурентоспроможності, демократії, рівності, процвітання, та людського розвитку. Данія часто оцінюється, як одна з найщасливіших країн у світі в крос-національних дослідженнях рівня щастя. Країна посідає перше місце у світі у рейтингу соціальної мобільності та має один з найвищих у світі податок на індивідуальний дохід.

Запрошуємо всіх бажаючих мешканців Саксаганського району приєднатися до святкування Дня Європи, яке відбудеться 16 травня 2020 року в Інгулецькому районі у парку Савіцького та ознайомитися з культурою Королівства Данія, взяти участь у розважальних заходах для всієї родини на локації «Saksagan LAND»