Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

І Всеукраїнський конкурс живопису «Натхнення»

         Ось і завершилися новорічні свята, а разом з ними величезне свято мистецтва, на якому юні художники з усієї України показали свої живописні твори, створивши атмосферу зими, казки, затишку, насолоди через натюрморт!

          Дозвольте ознайомити вас з підсумками І Всеукраїнського конкурсу живопису «Натхнення», якій був проведенний Комунальним закладом спеціалізованої мистецької освтіи «Школа мистецтв №1» Криворізької міської ради.

          Пишаємося, що роботи надіслали зі 108 міст, містечок та селищ України!

          Загалом – 1309 юних талантів прийняли участь у конкурсі.

          Найбільші колекції робіт надіслали викладачі:

м.Кривий Ріг (283),

Суми (41),

Хмельницький (55),

Дніпро (40),

Кремінна (38),

Умань (30),

Енергодар (31),

Вінниця (28),

Одеса(26),

Маріуполь (23).

Дуже приємно здивували оргакомітет конкурсу учні з маленьких селищ та містечок, зокрема:

с. Ракошино,

смт. Більшівці,

Кам’янське,

с.Лище.

         Особливо відзначаємо високий рівень, неймовірну фантазію та почуття ритму у 927 учасників номінації «Декоративний живопис» (привертають увагу роботи учнів з Херсона, Кривого Рогу, Кремінної, Звенигородки).

          В академічному живопису високим рівнем виконання відзначилась старша категорія учасників з міст Кривого Рогу, Енергодару, Кам’янського. У конкурсі представили роботи своїх учнів 346 викладачів, за що всім велика шана, бо результати праці на ниві мистецької освіти показали, що майстерність та любов до живопису в Україні не згасла.

          Основа основ образотворчого мистецтва у сучасних умовах зберігається та транслюється новим поколінням.

          Величезна подяка шановним членам журі. Всі вони являються фахівцями високого рівня, творчими та натхненними людьми. Вони знайшли час, щоб оцінити та відібрати призові місця з такої величезної кількості робіт!

          Журі визначило у номінації «Академічний живопис» :

1 місце – 11 переможців

2 місце – 22 переможця

3 місце – 33 переможця

          «Декоративний натюрморт»:

1 місце – 35 переможців

2 місце – 71 переможець

3 місце - 105 переможців

          Відзнаку журі отримають 100 учасників конкурсу!

          Директор школи мистецтв №1 Ольга Клочкова завжди підтримає та допоможе і словом, і ділом. Вона активний порадник і помічник в усіх  творчих починаннях. Адміністрація школи робить все можливе, аби створити найкращі умови для проведення мистецьких заходів.

          Колектив художнього відділу КЗСМО «Школа мистецтв №1» КМР висловлює вдячність всім викладачам та їх вихованцям за працю, участь у конкурсі «Натхнення» та бажає здоров’я, успіхів та тіоряих звершень.