Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Хто може посвідчувати довіреності окрім нотаріусів?

Життя триває і в умовах карантину. Існують різні обставини, через які людина не може здійснювати певні дії особисто – в силу закону, через фізичні вади або через неможливість вільно пересуватися через карантинні заходи. Тоді задля реалізації свого права потрібна особа, яка б представляла її інтереси. Протягом останнього часу все більш актуальним у громадян постає питання - чи можливо посвідчити довіреність для представництва без участі нотаріуса.

Довіреність особи, яка проживає у населеному пункті, де немає нотаріусів, може бути посвідчена уповноваженою на це посадовою особою органу місцевого самоврядування, крім довіреностей на право розпорядження нерухомим майном, довіреностей на управління і розпорядження корпоративними правами та довіреностей на користування і розпорядження транспортними засобами.

Довіреність військовослужбовця або іншої особи, яка перебуває на лікуванні у госпіталі, санаторії та іншому військово-лікувальному закладі, може бути посвідчена начальником цього закладу, його заступником з медичної частини, старшим або черговим лікарем.

Довіреність військовослужбовця, а в пунктах дислокації військової частини, з'єднання, установи, військово-навчального закладу, де немає нотаріуса чи органу, що вчиняє нотаріальні дії, також довіреність працівника, члена його сім'ї і члена сім'ї військовослужбовця може бути посвідчена командиром (начальником) цих частини, з'єднання, установи або закладу.

Довіреність особи, яка тримається в установі виконання покарань чи слідчому ізоляторі, може бути посвідчена начальником установи виконання покарань чи слідчого ізолятора.

Варто зазначити, що багато з наших земляків перебувають за кордоном і тому не в змозі вирішити самостійно свої справи, які виникли у них в Україні. В таких випадках довіреність може бути посвідчена консульськими установами України в інших державах.

Довіреності, посвідчені зазначеними посадовими особами, прирівнюються до нотаріально посвідчених.

На період карантину контактний прийом замовників послуг здійснюється виключно за  попереднім записом.

Мешканці району мають можливість записатися на прийом до відділу:

- онлайн через портал державних послуг iGov (https://igov.org.ua)

- e-mail: [email protected];

- skype: [email protected];

- за телефоном 94-82-15.

Прийом громадян у відділі здійснюється з 8-30 до 15-30 (з 12-30 до 13-00 санобробка приміщення) щоденно, окрім суботи та неділі.

Піклуйтеся про себе та своїх близьких!