Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Щорічна вакцинація

Щороку разом з настанням холодів, з сирою та дощовою погодою, на жаль, активізуються вірусні інфекції. Під час цього сезону застуд, небезпека підхопити інфекцію підстерігає нас на кожному кроці і, зокрема, безпосередньо на робочому місці. Колега, який захворів, випадковий протяг, велика кількість відвідувачів, побутові прилади загального користування – ось лише неповний перелік причин попадання інфекції в організм.

Не завжди можуть врятувати від захворювання імуностимулюючі препарати, захисні маски, мазі, часте миття рук, провітрювання приміщення та його ретельне прибирання.

Тому все більше людей найдієвішим засобом для профілактики грипу визнають щорічну вакцинацію. Цьогоріч до цієї категорії приєдналася й частина працівників виконкому Саксаганської районної у місті ради.

Поштовхом до цього став виступ сімейного лікаря під час навчання посадових осіб виконкому, яка детально розповіла про переваги вакцинації, можливі ризики та алгоритм проведення процедури.

18 жовтня усі бажаючі мали змогу пройти організоване вакцинування, попередньо централізовано закупивши саму вакцину. Кожну людину безпосередньо перед щепленням оглянув лікар-терапевт з метою виявлення наявності можливих протипоказань для процедури. І тільки після його офіційного дозволу стало можливим проведення вакцинації.

Тож щиро дякуємо усім медичним працівникам – і тим, які надихнули, і тим, які допомогли здійснити такий життєво необхідний захід. Сподіваємося, що прийдешній осінньо-зимовий період принесе з собою якомога менше серйозних неприємностей у вигляді захворювань, завдяки чому посадові особи завжди чекатимуть громадян на своєму робочому місці.