Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

День хрещення Київської Русі – України

День хрещення Київської Русі – України як державну пам'ятну дату на честь Хрещення Русі, було оголошено Указом Президента України  № 668/2008 від 25 липня 2008 року, яка відзначається щорічно 28 липня - у день пам'яті святого рівноапостольного князя Володимира.

Відзначення Дня хрещення Русі - важлива історична подія в історії нашої держави. Утвердження християнства на Русі було тривалим складним процесом, що розтягнулося у часі на багато століть, проте саме 988 рік вважають початком нової епохи давньоруської держави.

Прийняття християнства поглибило культурно-просвітницькі процеси, позитивно вплинуло на розвиток духовності всього давньоруського суспільства. Київська Русь змогла наблизитися до надбань європейської культури, тим самим поглиблюючи і розвиваючи свою власну.

Цінності християнства стали основою тих моральних установ, які завжди будуть залишатись актуальними для всіх людей незалежно від їхнього ставлення до віри та релігії. Державність, суспільний прогрес, більшість культурних досягнень нашого народу неможливо уявити без того духовного середовища, яке сформувалося під впливом християнства. Цей день - символ нашої духовної та культурної єдності, соборності, європейської ідентичності нашого народу.

Традиційно в День хрещення Київської Русі – України в усіх православних храмах міста та району пройде урочиста літургія та молебні за мир та єдність в Україні.