Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Літо – індикатор благополуччя

Літо не тільки час відпочинку дітей, але й перевірка на відповідальність батьків, які мають низький виховний потенціал – так вважають в службі у справах дітей виконкому Саксаганської районної у місті ради.

В Саксаганському районі на обліку в службі у справах дітей виконкому районної у місті ради перебуває 92 дитини із 44 сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Протягом червня-липня 2019 року працівниками служби у справах дітей спільно з інспекторами сектору ювенальної превенції Саксаганського відділення поліції Криворізького відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області проведено 27 рейдів «Неблагополучна сім’я». Під час рейдових заходів встановлено, що не всі батьки належним чином виконують свої батьківські обов’язки, а саме не створюють в квартирах задовільні санітарно-гігієнічні умови, відмовляються від співпраці із суб’єктами соціальної роботи, не прислуховуються до порад медичних працівників, зловживають алкогольними напоями та наркотичними засобами, використовують дітей як засіб отримання коштів від держави для задоволення своїх особистих потреб. Так, під час рейдових заходів, тимчасово влаштовано до державних закладів на повне державне забезпечення п’ятеро малолітніх дітей, одну малолітню дитину відібрано від матері у зв’язку із загрозою її життям та здоров’ям. До Саксаганського районного суду м. Кривого Рогу зібрано та направлено 24 матеріали про скоєні адміністративні правопорушення передбачені ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення за неналежне ви-конання батьківських обов’язків. Наразі службою у справах дітей виконкому районної у місті ради отримано 16 постанов районного суду, якими осіб визнано винними у скоєнні адміністративного правопорушення та стягнуто штраф.

Служба у справах дітей виконкому Саксаганської районної у місті ради звертається з проханням не бути байдужими та у випадку якщо поруч з Вами мешкає сім’я, яка потребує захисту дітей, звертайтеся за адресою:

вул. Володимира Великого, 32,

каб 110, 111, тел. 94-82-08

служба у справах дітей виконкому Саксаганської районної у місті ради.