Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Люди з особливими потребами: рівні можливості

Люди з особливими потребами - з обмеженими можливостями в русі, незрячі чи з проблемами зі слухом, люди з ДЦП і так далі - фактично ізольовані.

Хотілося б, щоб люди, які мають проблеми зі здоров’ям, могли реалізувати свої мрії, мали повагу і підтримку не тільки в родині, а і в громадському оточенні. 

Так у відділі реєстрації місця проживання громадян виконкому Саксаганської районної у місті ради створено всі умови для комфортного відвідування та вільного доступу людей з особливими потребами і отримання послуг з реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання.

Для доступу осіб у візках встановлено пандуси. Проведено роботи із обладнання спеціалізованого санвузла.

Для людей з порушенням зору розміщена вивіска з інформацією про режим роботи відділу з використанням шрифту Брайля. Також, за рахунок бюджетних коштів, придбана лінза Френеля, яка допомагає орієнтуватися при підписанні будь яких документів.

Повноваження відділу є реєстрації місця проживання громадян надання послуг з реєстрація/зняття з реєстрації місця проживання громадянина України, видача довідок. Але не менш важливими є правильне обслуговування та комфортне спілкування.

З повагою до людей з порушенням слуху, спеціалісти відділу беруть участь у навчанні спілкуванню жестової мови у рамках проекту «Разом - краще». Чим більше фахівців будуть мати базові навички спілкування жестовою мовою, тим комфортніше буде відвідувачам з вадами слуху.

Людям з особливими потребами необхідна наша підтримка і допомога. Важливо спрямувати зусилля для створення їм умов для повноцінного життя. 

Люди з особливими потребами - такі ж як і ми.