Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

До уваги виборців Саксаганського району!

31 березня 2019 року відбудуться чергові вибори Президента України.

З метою реалізації свого виборчого права відділ ведення Державного реєстру виборців виконкому Саксаганської районної у місті ради запрошує всіх виборців Саксаганського району, які є громадянами України здійснити перевірку своїх персональних даних, що містяться у базі даних Реєстру. 

Звертаємо Вашу увагу, на те, що є доступним офіційний веб-сайт «Державний реєстр виборців», де всі бажаючі мають можливість оперативно ознайомитись з інформацією щодо тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни його виборчої адреси, зміни персональних даних, відповідальності за порушення до Реєстру та перевірити своє включення до бази даних Реєстру (www.drv.gov.ua).


ЯК ЗМІНИТИ МІСЦЕ ГОЛОСУВАННЯ БЕЗ ЗМІНИ ВИБОРЧОЇ АДРЕСИ

Чинним законодавством кожному виборцю надано право на тимчасову зміну місця голосування без зміни виборчої адреси.

Виборець, котрий має намір змінити місце голосування без зміни виборчої адреси під час проведення 31 березня 2019 року чергових виборів Президента України, до 25 березня 2019 року повинен до органу ведення Реєстру подати:

– заяву про тимчасову зміну місця голосування;

– документи (копії документів), що підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування без зміни виборчої адреси (до таких документів можна віднести довідку з місця роботи, довідку з місця навчання, документ, що підтверджує право власності на житло, проїзні документи, путівка в санаторій та інші. Перелік таких документів не є вичерпним);

– документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України (паспорт громадянина України або тимчасове посвідчення громадянина України).

Виборці, виборча адреса яких знаходиться на тимчасово окупованих територіях районів, міст, селищ і сіл, їх частин у Донецькій та Луганській областях, межі та перелік яких визначено Президентом України у порядку, передбаченому Законом України "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях", можуть не додавати до заяви документи, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця їх голосування.

Для виборців, виборча адреса (зареєстроване місце проживання) яких знаходиться на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, встановлено особливий порядок тимчасової зміни місця голосування: документи, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування, такі виборці можуть не додавати до заяви.

Про тимчасову зміну місця голосування виборцю видається посвідчення, що підтверджує тимчасову зміну місця голосування виборця та в день голосування пред’являється на тій виборчій дільниці, котру він визначив для голосування.

 

ГОЛОСУВАННЯ ЗА МІСЦЕМ ПЕРЕБУВАННЯ

Виборцю, який внесений до списку виборців на виборчій дільниці, але за віком, у зв’язку з інвалідністю чи за станом здоров’я не здатний пересуватися самостійно, дільнична виборча комісія з чергових виборів Президента України надає можливість голосувати за місцем перебування цього виборця.

Виборець, який тимчасово нездатний пересуватися самостійно і має бажання проголосувати за місцем свого перебування, особисто, поштою або через інших осіб не пізніше 20 години останньої п’ятниці перед днем голосування подає до дільничної виборчої комісії виборчої дільниці, на якій він включений до списку виборців, власноручно написану заяву з проханням надати йому можливість голосувати за місцем свого перебування із зазначенням такого місця. Заява викладається в довільній формі.

До заяви додається довідка медичної установи про стан здоров’я виборця, яка засвідчує факт тимчасової нездатності його пересуватися самостійно. Така заява є зобов’язанням виборця забезпечити умови для дотримання вимог щодо порядку голосування, передбачених Законом України «Про вибори Президента України».

Виборець може відмовитись від голосування "на дому", якщо повідомить до 12 години останньої суботи перед днем виборів письмово або особисто відповідну дільничну виборчу комісію про бажання проголосувати у приміщенні для голосування.

 

Чекаємо Вас у відділі ведення Державного реєстру виборців виконкому Саксаганської районної у місті ради за адресою: вул. Володимира Великого, 32, кімн. 201, 202 з понеділка по п'ятницю, з 8.30 до 17.00, перерва з 12.30 до 13.00.

Контактний номер телефона 94-82-05.