Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Перевір себе і свою дитину в реєстрі територіальної громади міста Кривого Рогу

Ведення електронного Реєстру територіальної громади м. Кривого Рогу дозволяє економити час криворіжців, що витрачався на очікування довідок про зареєстрованих осіб для надання в різноманітні установи, зокрема, для отримання соціальних допомог.

Службовці органів місцевого самоврядування м. Кривого Рогу взаємодіють один з одним завдяки доступу до електронного реєстру, і отримують інформацію у відповідь на свої запити. Органи праці та соціального захисту населення м. Кривого Рогу мають змогу уточнити відомості про зареєстрованих осіб в електронному реєстрі самостійно.

Спрощення процесу надання послуг залежить від кожного з нас, адже повноцінна взаємодія службовців між собою можлива виключно у разі наповненості електронного реєстру.

Систематично здійснюється робота, спрямовання на вдосконалення роботи з питань наповнення та актуалізації даних Електронного реєстру. Особлива увага приділяється внесенню даних щодо реєстрації дітей криворіжців.

Кожен Саксаганець має можливість перевірити свої данні, а також данні своєї дитини в Реєстрі територіальної громади м. Кривого Рогу, звернувшись до відділу реєстрації місця проживання громадян виконкому Саксаганської районної у місті ради за адресою: вул. Володимира Великого, 32 каб. 112.

Звертаємо Вашу увагу що, реєстрація місця проживання дитини не здійснюється автоматично та потребує особистого звернення батьків до органу реєстрації місця проживання!

Нагадуємо що, згідно з чинним законодавством батьки, або інші законні представники зобов’язані зареєструвати місце проживання новонародженої дитини протягом трьох місяців з дня державної реєстрації її народження. Тим не менш, затягувати з пропискою новонародженого не рекомендується. Законом передбачена адміністративна відповідальність за допущення проживання осіб без реєстрації на своїй житловій площі. Цей закон поширюється на осіб будь – якого віку, включаючи новонароджених дітей.

Так, відповідно до статті 197 Кодексу України «Про адміністративні правопорушення» проживання без реєстрації – тягне за собою попередження або накладення штрафу від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 до 51 грн.).

Шановні батьки, перевірте, чи внесені ви і Ваша дитина до Реєстру територіальної громади м. Кривого Рогу.