Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Виховання майбутніх фахівців засобами технічної творчості

STEM-освіта є основою підготовки фахівців у галузі високих технологій, творче мислення яких потрібно розвивати шляхом розв’язування різноманітних евристичних та прикладних задач з використанням інформаційно-комунікаційних технологій, впровадження проектної та дослідницької діяльності тощо.

В цьому контексті надзвичайно важливою є активізація роботи з технічної творчості. Серед комплексу складних і відповідальних завдань, які стоять перед позашкільною освітою на сучасному етапі, важливе значення набирає розробка форм і методів формування у дітей основ технічного творчого мислення.

Усвідомлюючи важливість поставлених перед позашкільниками завдань, колектив КПНЗ «СЮТ Саксаганського району» постійно працює над розвитком творчого потенціалу своїх вихованців.

Під час зимових канікул з метою залучення батьків до творчої діяльності дітей педагогами закладу було організовано екскурсію до інтерактивного музею цікавої науки «Знаніум». Це перший музей в нашому місті, в якому можна взаємодіяти з експонатами. Учасники екскурсії мали можливість створити своїми руками магнітну картину, виміряти своє біополе, дізнатися про електромагнетизм тощо. Діти отримали заряд позитивної енергії та стимул до творчого пошуку нових ідей.

Протягом 2018 року гуртківці СЮТ брали участь та займали призові місця в змаганнях, виставках і конкурсах різних рівнів. За підсумками творчої діяльності у 2018 році найактивніші вихованці закладу були запрошені на міське свято для вихованців гуртків науково-технічної творчості «Різдвяний Техноград», яке відбулося 03 січня 2019 року в КПНЗ «Центр науково-технічної творчості учнівської молоді Металургійного району». Свято для переможців конкурсів і змагань з науково-технічної творчості, що стало яскравим підсумком фестивалю «Техномарафон-2018», пройшло у формі інтелектуального казино «Новорічна Технарія». Учасники відповідали на інтелектуальні питання, брали участь у майстер-класах та як результат отримали грамоти і призи.

Дитяча технічна творчість – це ефективний засіб виховання, цілеспрямований процес навчання і розвитку творчих здібностей учнівської молоді. Результатом творчої діяльності вихованців є комплекс якостей творчої особи: розумова активність, прагнення здобувати знання і формувати уміння для вико­нання практичної роботи, самостійність в рішенні поставленої задачі, працьови­тість, винахідливість та інше.