Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Степ та воля – козацька доля

Героїчною романтикою овіяна історія нашої землі. І чи не найбільше захоплення викликають мужні лицарі України - козаки. Що ж ми знаємо про їх життя та військову майстерність?

Напевне, ніхто не сперечатиметься, що козаки – досить цікаве «явище» в українській (і навіть світовій) історії. Скільки є різноманітних згадок про них, і не тільки вітчизняних. Та поряд з їх мужністю, силою, хитрістю та розумом частенько зустрічається краплинка містики, яка робить їх чимось більшим, ніж просто вояками. То може й справді запорожці були не такими вже й звичайними?

Продовжуючи тему козацтва, розповісти нашим користувачам про цих мужніх, загадкових людей в ході історичного екскурсу «Степ та воля – козацька доля», ми попросили відомого краєзнавця, історика, журналіста, письменника-публіциста Степаненка О.В. Він доступно, цікаво, просто і з гумором розповів учням 8 - их класів Саксаганського району про життя і побут козаків, показав їх сміливими, винахідливими, розумними і дотепними людьми, які навіки ввійшли у історію нашої країни.

Ще однією гостею нашого заходу стала Галех В. В., письменниця, художник-ілюстратор, майстриня і дослідник таємничих практик козацтва і слов’янського народу, котра пояснила дітям поняття козак-характерник. Розповіла про утаємничені практики характерників. Цікавим і пізнавальним був час, проведений дітьми в бібліотеці № 15.