Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Свято мужності, лицарства і патріотизму

Відгомоніли століття з того часу, як в пониззі Дніпра за його порогами, мужні і вільнолюбиві лицарі заснували Запорозьку Січ. Світ звав їх козаками. 14 жовтня в Україні широко відзначається це свято мужності, лицарства, патріотизму.

Колектив філіалу № 15 також шанує козаків і для пропаганди патріотичного виховання, розвитку пізнавальної активності дітей, прагнення якомога глибше пізнавати національне коріння 11 жовтня провели гулянки-забавлянки «У всі віки приносять славу козаки». Працівники бібліотеки залучили дітей, вихованців дитяих садків №42 та №300 до української національної обрядовості, закріплювали уявлення про дружні стосунки, виховували взаємоповагу між дітьми. Прищеплювали любов до рідного краю, свого народу.

Бібліотекарі цікаво розповіли діткам про зародження козацтва, про їх звичаї, традиції, про їх одяг, зброю та інші цікавинки. Дітки активно приймали участь у заході, співали українські пісні, танцювали, розповідали вірші. Та який же козак без змагань? Працівники бібліотеки влаштували ще й гулянки-забавлянки, де юні козачата перетягували канат, показували вправність у грі з м’ячем і кеглями, демонстрували м’язи, підіймаючи гирі.

Весело, гамірно пройшли козацькі забави. На прощання кожна дитина отримала солодкий подарунок.