Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

До уваги турагенствам!

Виконком Саксаганської районної у місті ради звертається до керівників турагенств, які знаходяться на території Саксаганського району, з проханням неухильного дотримання вимог розміщення зовнішньої реклами, з метою створення належних умов для реалізації прав та виконання обов'язків суб'єктами у сфері благоустрою населених пунктів.

Зовнішня реклама повинна розміщуватись із дотриманням вимог згідно Розділу ІІ ст. 16 Закону України «Про рекламу». Забороняється розташовувати засоби зовнішньої реклами: на пішохідних доріжках та алеях; у населених пунктах на висоті менш ніж 5 метрів від поверхні дорожнього покриття, якщо їх рекламна поверхня виступає за межі краю проїжджої частини; поза населеними пунктами на відстані менш ніж 5 метрів від краю проїжджої частини.

Також зазначимо, що зовнішня реклама на територіях, будинках та спорудах розміщується за згодою їх власників або уповноважених ними органів (осіб).

Згідно з пунктом 1.2 рішення міської ради від 23. 05. 2018 № 2719 «Про внесення змін до рішень міської ради від 28. 09. 2016 № 905 «Про затвердження положення про інспекцію з благоустрою виконкому Криворізької міської ради» та 14. 10. 2009 №3530 «Про виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 09. 09. 2009 № 968 «Про внесення змін до Типових правил розміщення зовнішньої реклами» функції робочого органу з питань реклами покладені на інспекцію з благоустрою виконкому Криворізької міської ради.

Згідно розділу IV ст. 27 особи, винні у порушенні законодавства про рекламу, несуть дисциплінарну, цивільно-правову, адміністративну та кримінальну відповідальність відповідно до закону.

Враховуючи вищевикладене, виконком Саксаганської районної у місті ради звертається до Вас з проханням відповідально поставитись до розміщення

рекламних оголошень згідно вимог до Закону України «Про рекламу».