Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Насичений тиждень промислової культури «Industrial Week»

Місто довжиною в життя, найнезвичніше місто України – Кривий Ріг провело втретє фестиваль Industrial FEST, чим довело, що туризм – це не лише теплі узбережжя та історичні пам’ятки. Наймасштабніші у Європі кар’єри, унікальні виробництва та найбільше у світі родовище залізної руди – все це є родзинкою нашого промислового міста.

14 вересня о 15:00 у парку «Шахтарський», що в Покровському районі міста (44-квартал), відбувся захід під гаслом: «Свято промислових квітів», це фестиваль про тих, хто власними руками видобуває залізну руду, збагачує її всім необхідним і, нарешті, загартовує сталь. Гігантські кар’єри, де 200-тонні машини здаються комахами, гранітне озеро, споруди заводів і шахт, постапокліптичні пейзажи та червоні дороги, а також душевні люди, які розповідають про все це з небувалою гордістю та захопленням – все це атмосфера фестивалю.

З 9 по 15 вересня для жителів міста пройшов насичений тиждень промислової культури «Industrial Week», протягом якого всі бажаючі мали змогу  відвідати цікаві екскурсії визначними місцями промислового міста Кривого Рогу, продемонструвати знання в пізнавально-розважальних програмах та взяти участь у мистецькому пленері на копрі працюючої шахти.

В рамках «IndustrialWeek-2019» 13 та 14 вересня в місті відбувся Міжнародний туристичний форум «Розвиток міст через трансформацію від індустріальної економіки до економіки послуг», на який були запрошені відомі експерти в галузі туризму та представники міст-партнерів Кривого Рогу з України та зарубіжжя.

Свято пройшло незабутньо, феєрично та цікаво. У програмі заходу на відвідувачів чекали: «Індустріальний квартал» з виставкою гірничодобувної техніки, «Науковий квартал» з різноманіттям промислових професій та майстер-класами з креативної хімії і зварюванні, «Арт-квартал» з виставкою робіт місцевих художників «Індустріальна палітра» і фотохудожників  «Залізорудні хмарочоси Криворіжжя», «Дитячий квартал» з гонками радіокерованих машинок, туристичними вікторинами, змаганнями з армрестлінгу, а також «Фуд-квартал» з різноманітною смачною їжею.

Для найбільш активних і креативних відкрив двері мотузковий парк, а виставка ковальських виробів продемонструвала відвідувачам заходу те, що можна зробити з криворізької залізорудної сировини.

Фест був величезний, безліч техніки, винаходів, творчості, науково-технічне шоу «імені Тесли» зі штучними блискавками, концерти місцевих гуртів та столичного «Козак систем». Все було зі смаком та на найвищому рівні! Тож, чекаємо наступного року та  сподіваємось, що охочих зануритись в атмосферу фестивалю Industrial FEST буде ще більше, а сам фестиваль вражатиме новими креативними ідеями. Чекаємо на всіх наступного року!