Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Дніпропетровський регіональний центр з гідрометеорології попереджає, що на території Дніпропетровської області найближчі дні зберігається найвищий (п’ятий) рівень пожежної небезпеки

Суха спекотна погода максимально сприяє виникненню масштабних пожеж в екосистемах у разі найменшого порушення правил пожежної безпеки, зокрема внаслідок самовільного спалювання рослинності.

За минулу добу (13.08.2020) на території Дніпропетровської області в природних екосистемах виникло 43 пожежі на загальній площі 45 га. Найпоширеніші пожежі в екосистемах - це трав'яні підпали. У спеку трава швидко висихає на сонці і легко спалахує від будь-якої іскри. Горіння трави - процес некерований. Вогонь швидко поширюється, особливо у вітряні дні. Також варто пам’ятати, що під час горіння сухостою, сміття та інших відходів, в атмосферу виділяється величезна кількість небезпечних речовин, що отруює навколишнє середовище.

Шановні громадяни! Не забувайте, що причиною займань в лісі чи на відктитих територіях може бути навіть маленький недопалок, а щоб боротися з вогнем, необхідні значні людські та матеріальні ресурси.

Пам’ятайте! Якщо ви помітили пожежу, що розгоряється, спробуйте загасити її підручними засобами: гілками дерев, піском чи водою. Якщо ж не вдається впоратись самотужки - терміново телефонуйте до Служби порятунку за номером 101!

Шановні громадяни! Не спалюйте суху рослинність. Бережіть довкілля!