Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

За нових правил реєстрації українці не можуть взяти довідку про склад сім’ї

Складна ситуація з видачею довідки про склад сім’ї на сьогоднішній день є головним болем для громадян України. До відділу реєстрації місця проживання громадян щодня звертаються мешканці району за отриманням довідок про склад сім’ї. Проблема, з якою стикаються громадяни, є типовою і полягає в тому, що діючим законодавством не передбачено надання довідок про склад сім’ї  жодним органам чи організаціям.

У зв’язку з цим, виконкомом Криворізької міської ради прийнято рішення від 14. 09. 2016 № 402 «Про врегулювання питання щодо видачі довідок про склад сім’ї», яким визначено, що до врегулювання питання на законодавчому рівні, довідки про склад сім'ї (фактичне проживання) надають об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, житлові кооперативи, житлово-будівельні кооперативи, відповідні підприємства (організації), що обслуговують житлові будинки (у тому числі гуртожитки), органи самоорганізації населення за місцем проживання громадян.

Тож видача довідок про склад сім’ї не входить до повноважень органу  реєстрації місця проживання громадян.

Натомість, до відділу реєстрації місця проживання громадян можна звернутись за отриманням довідки про зареєстрованих  за адресою осіб.

Що ж робити, коли необхідно отримати інформацію про зареєстрованих у приміщенні осіб під час карантину?

 На період карантину, інформацію про зареєстрованих у приміщенні осіб  можна отримати надіславши  запит на електронну адресу відділу реєстрації місця проживання громадян [email protected].

Співробітник  органу реєстрації обробляє вашу заявку та направляє підтвердження, що на Вас чекають для видачі довідки. Усі необхідні консультації можливо отримати за телефоном 94-82-15 щоденно (окрім суботи, неділі та святкових днів) з 09-00 до 17-00.

Будьте свідомими та зайвий раз не наражайте на небезпеку себе та оточуючих