Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Своєчасна сплата за житлово-комунальні послуги – запорука їх якості в майбутньому

Якість житлово-комунальних послуг напряму пов’язана із своєчасністю розрахунків споживачів за вже отримані. На жаль, по Саксаганському району повторно констатуємо щомісячне зростання заборгованості мешканців за спожиті енергоносії та комунальні послуги: за лютий заборгованість зростає на 37,25 млн. грн (або на 8,1%) і нараховує 495,367 млн. грн.

Частка боргу мешканців району по відношенню до загальноміського становить 22,1%.

Найбільше виставлено до сплати станом на 01.03.2021 АТ «Криворізька теплоцентраль» – 239,65 млн. грн, або 48,4% від загальної суми боргу по району;  КПТМ «Криворіжтепломережа» – 82,66 млн. грн, або 16,7 % від загальної суми боргу по району; КП «Кривбасводоканал» – 81,3 млн. грн, або 16,4% від загальної суми боргу по району (по відношенню до попереднього місяця заборгованість збільшилась на 871,2 тис.  грн або на 1,1%).

Звертаємо увагу мешканців, що значна заборгованість перед надавачами комунальних послуг є підставою для останніх до припинення надання відповідних послуг, до звернення в судові інстанції щодо повернення коштів у судовому порядку або до залучення органів виконавчої служби щодо примусового опису та арешту майна.

У випадку відсутності фінансової можливості своєчасно розрахуватись за спожиті енергоносії та комунальні послуги існує декілька варіантів вирішення питання: оформлення договору реструктуризації боргу із підприємствами-надавачами або оформлення субсидій. Щодо останнього для отримання додаткової інформації пропонуємо звертатись до управління праці та соціального захисту населення виконкому районної у місті ради за телефонами: 94-72-42, 0983602004.