Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Відповідальне батьківство – запорука щастя дитини

Сім'я є природним середовищем первинної соціалізації дитини, джерелом її матеріальної та емоційної підтримки, засобом збереження і передання культурних цінностей. З перших днів появи дитини на світ сім'я покликана готувати її до життя та практичної діяльності, в домашніх умовах забезпечити розумну організацію її життя, допомогти засвоїти позитивний досвід старших поколінь, набути власного досвіду поведінки й діяльності.

З 31 січня 2020 року у місті, за підтримки міського голови, працює пілотний проект «єМалятко».

 «єМалятко» - перша в Україні комплексна адміністративна послуга, при створенні якої застосований принцип об'єднання послуг за життєвою ситуацією. В цілому вона передбачає 10 послуг держави за однією електронною заявою батьків.  Подання заяви онлайн на порталі Дія займає до 10 хвилин. Тут можна зареєструвати народження, замовити доставку свідоцтва про народження просто додому, отримати допомогу при народженні, зареєструвати місце проживання малюка та інші необхідні послуги. Також дану послугу можна отримати офлайн у пологових будинках, ЦНАП, ДРАЦС.

Комплексна послуга «єМалятко» надається безкоштовно. Однак, до складу послуг входить і послуга реєстрації місця проживання дитини і батькам доведеться сплатити адміністративний збір у розмірі 13 грн. 60 коп. без урахування комісії банку. Це передбачено Законом України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні».

Маля може бути зареєстроване лише за місцем проживання батьків або одного із них. До заяви долучається лише письмова згода другого з батьків, якщо вони проживають окремо, медичне свідоцтво про народження та квитанція про сплату адміністративного збору.

Вже можна говорити, що нововведення прийшлося до душі молодим батькам міста Кривого Рогу. За цей час в рамках комплексної послуги «єМалятко» зареєстровано місце проживання 1456 малят, із яких 252 «Саксаганців».

Після реєстрації місця проживання дитини звертайтесь до відділу реєстрації місця проживання громадян для отримання довідки про реєстрацію місця проживання за адресою: м. Кривий Ріг, вул. Володимира Великого, 32 каб. 112 з 8:30 до 15:30 перерва 12:30 до 13:00. Контактний номер телефона (0564)94-82-15.

Шановні батьки, користуйтеся Комплексною послугою «єМалятко» - це доступно та дуже зручно.