Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Великому Кобзареві присвячується

   З метою ознайомлення учнів та вихованців з життєписом великого сина українського народу Т.Г.Шевченка, популяризації його творчості, виховання любові до рідного краю, національної самосвідомості, розвитку почуття гідності за свій народ, протягом грудня-квітня був проведений районний  фестиваль дитячої творчості «Наша дума, наша пісня не вмре, не загине» у загальноосвітніх навчальних закладах освіти.

   У  рамках фестивалю було проведено 7 конкурсів різних номінацій, в яких взяли участь близько тисячі учнів та вихованців загальноосвітніх та позашкільних закладів Саксаганського району. Діти змогли поринути в атмосферу тих часів, коли жив Тарас, насолодитися піснями та віршами незабутнього Кобзаря, захопитися красою та майстерним виконанням театральних постанов.

   Урочиста церемонія-нагородження переможців районного фестивалю «Наша дума, наша пісня не вмре, не загине» присвяченого 200-річчю з дня народження Тараса Григоровича Шевченко відбулася у КЗШ № 124.

   Грамотами відділу освіти були нагороджені учні та вихованці за номінаціями «Комп’ютерний малюнок «Мій Кобзар», «Учбовий фільм», «Сторінка сайту ПНЗ, ЗНЗ», «Комп’ютерна анімація», «Кращий відеоролик», «Найкраща реклама»; переможці конкурсів «У душі народу Кобзарево слово», «Юні поети», «Тарасові березини», «Садок вишневий біля хати», «Творча спадщина великого Кобзаря», «В сім’ї вольній новій» та ін.

   Прикрасило свято творчі виступи вихованців студії естрадного співу «Зоряний шлях» (ЦДЮТ «Сонях»), театру мод «Подіум» (ЦДЮТ «Сонях»): учнів КПНЛ, КЗШ № 58, КГ № 91, КСШ № 118.

   Хай же й сьогодні, і в наступні роки розбудови української держави обпікає промерзлі наші душі огнем словесним Шевченко, хай воскресає він, пророк народу нашого, повсякчасно у наших благородних помислах і державних справах.