Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Зарахування до страхового стажу часу відбування покарання в місцях позбавлення волі

Постановою Кабінету Міністрів України від 11. 08. 2021 № 829 внесено зміни до пункту 12 «Порядку підтвердження наявного трудового стажу для призначення пенсій за відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній».

Пункт 12 вищезазначеного Порядку  викладено в такій редакції:

“12. Час тримання під вартою, час відбування покарання в місцях позбавлення волі та час перебування в засланні і на примусовому лікуванні підтверджується довідками МВС та/або довідками правоохоронних органів і зараховується до трудового стажу за наявності документів про реабілітацію (довідки суду, органів прокуратури чи досудового розслідування про закриття кримінального провадження або довідки суду про ухвалення виправдувального вироку).

У разі відсутності документів, зазначених в абзаці першому цього пункту, час тримання під вартою, час відбування покарання в місцях позбавлення волі та час перебування в засланні і на примусовому лікуванні може бути встановлено в судовому порядку.

Робота засуджених підтверджується довідкою МВС і довідкою про сплату страхових внесків до Пенсійного фонду України.”

За більш детальною інформацією Ви можете звернутися до управління праці та соціального захисту населення виконкому Саксаганської районної у місті ради за адресою: вул. Софії Перовської, 16 А, телефон 098-360-20-04, 94-72-42, або пишіть на електронну пошту: [email protected]