Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Свято шоколаду

Шоколад завжди в пошані:

Вдома, в школі, в ресторані.

Люблять і дорослі й діти 

На час забути все на світі,

Щоб щасливішими стати в сто разів

Хто б шоколаду не зрадів?

 

11 липня 2019 року день дійсно добрий, бо солодке та велике свято «Шоколаду»! Свято всіх ласунів. Його започаткували французи ще 22 роки тому. Це молоде свято досить швидко здобуло популярність і, крім Франції, відзначається в Німеччині, Італії, Швейцарії та інших країнах. Здавна відомо, що шоколад є дуже смачними «ліками від депресії» і незамінним засобом проти втоми. Отже, Всесвітній день шоколаду – це ще й день позитиву, веселощів та солодкого життя.

На свято шоколаду в гості до бібліотеки-філіалу № 15 комунального закладу культури «Міська дитяча бібліотека» Криворізької міської ради завітали діти з пришкільного табору відпочинку "Дивоствіт".  Вони почули історію розповсюдження цього чудового смаколику по світу, бібліотекар розповіла в яких книжках можна знайти відомості на цю тему, пограли в гру «Вгадай героїв, що солодощі люблять» та у рухливі ігри, нагородою за які був шоколад.

Ще раз усіх зі святом! Нехай же стане традицією проведення солодких зустрічей, присвячених смачненькому шоколаду.