Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

На варті інтересів дітей

Під час карантину до служби у справах дітей виконкому Саксаганської районної у місті ради надійшла інформація від небайдужих громадян міста щодо неналежного (на думку заявника) виконання обов’язків опікуна над дитиною-сиротою.

З метою з’ясування обставин, які були зазначені у інформації, родину відві-дано комісією у складі представників служби у справах дітей виконкому районної у місті ради, Криворізької міської ради та інспекторів ювенальної превенції Саксаганського відділення поліції.

Не всі факти, які були зазначені у інформації підтвердилися, але непорозу-міння між опікуном та підопічною час від часу виникали через небажання знаходити компроміс у суперечливих питаннях.

З офіційним представником дитини та підопічною було проведено профілак-тично-роз’яснювальну роботу, надані рекомендації щодо вирішення питань, на ґрунті яких виникають конфлікти. Опікуна було попереджено про відповідальність у разі не виконання опікунських обов’язків.

Службою у справах дітей виконкому районної у місті ради зазначена інфор-мація надіслана до Криворізького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з проханням посилити контроль за сім’єю, у якій виховується дівчинка, провести у черговий раз профілактично-роз’яснювальну роботу та сприяти у намаганнях членів родини у покращенні житлово-побутових умов у подальшому.

Також, зазначена інформація надіслана до однієї з Криворізьких загально-освітніх шкіл, у якій навчається дівчинка, з проханням надати оцінку якості життя та навчання дівчинки.

Наразі, тривають заходи задля збереження сімейних форм виховання дити-ни-сироти.