Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Шкідливі звички у дітей

Дитина – постійна турбота батьків, вихователів, педагогів. Підлітковий вік - вік становлення. Підліток ще погано знає навколишній світ, самого себе. Він поспішає жити, увійти у світ дорослих людей, все хоче пізнати, про все скласти власну думку. Якщо ж до цього додати чимало нових проблем, - перші розчарування, драми, - то можна зрозуміти, чому саме підліток такий схильний до суїциду, вживання алкоголю, паління та наркоманії.

Результати досліджень дозволили скласти так званий рейтинг причин, що, на думку самих підлітків, відіграли найважливішу роль у прийнятті ними згубного рішення:

1. Бажання походити на своїх друзів, знайомих, відповідати своїй групі однолітків. 

2. Бажання відчути нові приємні відчуття, про які так багато розповідають освічені знайомі. 

3. Цікавість, прагнення випробувати себе у новій, майже екстремальній ситуації. 

4. Вплив авторитетної для підлітка людини. 

5. Прагнення забутися, розслабитися, зняти напругу, неприємні відчуття. 

6. Прагнення демонстративного протесту. 

Будь-які згубні рішення з’являються не випадково. На формування у дітей і підлітків згубних звичок впливають не тільки сімейні обставини, а й соціальне становище, суспільне середовище, в якому вони живуть.

Дорогі друзі, ви тільки вступаєте в повноцінне життя, яке наповнене багатьма приємними подіями. Вам так багато потрібно встигнути зробити й пізнати, скільки всього побачити. Та, насамперед, треба навчитися правильно приймати життєві рішення, особливо стосовно вашого здоров’я.

Бібліотека-філіал №15 КЗК «Міська дитяча бібліотека» КМР підготувала онлайн-виставку «Шкідливі звички у дітей» щоб ще раз звернути вашу увагу на такі загрозливі для життя і здоров’я звички. Адже саме у період становлення особистості дуже легко піддатися впливу оточуючих та стати на згубний шлях саморуйнування. 

Завдання нас, дорослих: знайти аргументи, які здатні змусити дітей та підлітків задуматись над своїм життям, вчинками та прийняти правильні рішення.