Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Надання послуг з реєстрації та зняття з реєстрації місця проживання під час карантину

Під час карантину рекомендовано утриматися від візитів до будь-яких державних установ. Але отримання певних адміністративних послуг є вкрай важливим для реалізації своїх прав та підтримки належного рівня життя. Тому Мінцифра підготувала перелік адміністративних послуг, які можна отримати за невідкладних обставин під час карантину. Відповідну постанову було ухвалено Кабінетом Міністрів 20 березня 2020 року.

Невідкладні послуги надаються з дотриманням обмежувальних у період карантину, у тому числі санітарних, заходів і споживачами, і службами.

Реєстрація та зняття з реєстрації місця проживання є саме такою послугою, про що свідчать цифри. До відділу реєстрації місця проживання громадян виконкому Саксаганської районної у місті ради, тільки за період карантину звернулось 12 700 мешканців району.

Установи, у тому числі державні, самостійно отримують у службовців органів місцевого самоврядування інформацію про зареєстрованих у житловому приміщенні. З початку карантину відпрацьовано 4 895 запитів на інформацію від державних органів (суди, прокуратура, органи пробації, виконавчої служби, міграційної служби, нотаріальні та адвокатські запити).

Нагадуємо, що відповідно до постанови Головного санітарного лікаря України від 09. 05. 2020 № 16 контактний прийом заявників здійснюється виключно за попереднім записом:

- онлайн, через портал державних послуг iGov (https://igov.org.ua/);

- e-mail: [email protected];

- за телефоном (0564) 94-82-15