Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Криворізька північна ОДПІ повідомляє

Заяву для переходу на спрощену систему оподаткування слід подати не пізніше 15 вересня 2018 року

Криворізька північна ОДПІ нагадує, що суб'єкт господарювання, який є платником інших податків і зборів, може прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування шляхом подання заяви до контролюючого органу не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу. Такий суб'єкт господарювання може здійснити перехід на спрощену систему оподаткування один раз протягом календарного року (п.п.298.1.4 ПКУ).

Отже, у разі прийняття рішення про перехід на спрощену систему оподаткування, обліку та звітності (єдиний податок)  з 01 жовтня 2018, заяву слід подати не пізніше 15 вересня 2018.

Перехід на спрощену систему оподаткування може бути здійснений за умови, якщо протягом календарного року, що передує періоду переходу на спрощену систему оподаткування, суб'єкт господарювання дотримав вимоги, встановлені  п. 291.4 ПКУ.

До поданої заяви додається розрахунок доходу за попередній календарний рік.

 

У серпні 2018 року податкове навантаження при ввезенні товарів у контейнерах збільшилось на майже 21%

Аналіз зовнішньоекономічної діяльності з початку 2018 року (станом на 27.08.2018) свідчить про позитивну динаміку та поступове зростання основних показників: обсягів ввезення товарів на митну територію України, рівня митної вартості та митних платежів порівняно з аналогічним періодом 2017 року.

Так, обсяги оподаткованого імпорту товарів  у січні – серпні 2018 року зросли по вазі до 42,5 млн тонн, або на 3,7% та по митній вартості майже до 32,2 млрд дол. США, або на 15,8% порівняно з відповідним періодом минулого року.

З початку року митні платежі з імпорту склали 8,4 млрд дол. США. Це на 15% перевищує відповідний показник минулого року. 

Рівень митної вартості оподаткованого імпорту збільшився на 11,7%  до 0,76 $/кг.

Податкове навантаження на одиницю ваги оподаткованого імпорту збільшилось до 5,28 грн/кг, або на 11,8%.

Основними бюджетоформуючими товарами з початку 2018 року стали:

- нафта або нафтопродукти  – 49,9 млрд грн;

- гази нафтові – 15 млрд грн;

- автомобілі легкові – 13,4 млрд грн;

- вугілля кам’яне –  10,3 млрд грн;

- інсектициди, фунгіциди – 4,1 млрд грн;

- телефонні апарати – 3,1 млрд грн;

- добрива мінеральні – 2,9 млрд грн.

У серпні 2018 року на майже 21% відбулось загальне збільшення податкового навантаження при ввезенні товарів у контейнерах, зокрема при оформлені таких категорій товарів:

- бавовна – на 47,4%

- тканин спеціальних – на 45,4%

- тканин синтетичних або штучних – на 33,4%

- іграшки – на 20,5%

- текстильні матеріали просочені – на 14,1%.

Нагадуємо, що у серпні 2018 року середньоденні надходження митних платежів зросли до 1 млрд 508 млн грн. Це на 59 млн грн перевищує середньоденний показник липня поточного року та на понад 180 млн грн більше ніж у червні цього року.

Порівняно із серпнем минулого року середньоденні надходження митних платежів збільшились на 284 млн грн. До бюджету у серпні цього року додатково надійшло 6,4 млрд грн порівняно з аналогічним періодом 2017 року.

 

До уваги платників єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування!

З 01 серпня 2018 року набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від      15 травня 2018 року № 511 «Про внесення змін до Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», яким затверджено нові форми звітності з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – ЄСВ).

Враховуючи зазначене, звітність за новими формами буде подаватися платниками ЄСВ, починаючи з 01 вересня 2018 року, за звітні періоди – починаючи з серпня 2018 року.

Інформацію розміщено на головній сторінці офіційного веб-порталу ДФС України за посиланням

http://www.sfs.gov.ua/media-tsentr/novini/349089.html

 

Про внесення змін у пошукову систему «ЗІР»

Інформаційно-довідковий департамент ДФС України у розділі «Необхідно знати» Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу (далі – «ЗІР») за посиланням http://zir.sfs.gov.ua/main/index/needtoknow проінформував про внесення змін до пошукової системи «ЗІР», зокрема до розділів «Запитання-відповіді з Бази знань», «Нормативні та інформаційні документи» та підрозділу «Письмові звернення» розділу «Єдиний реєстр ІПК, Електронний кабінет, письмові зверненя».

Відтепер, скориставшись новою функціональною кнопкою «Нове у розділі», користувачі «ЗІР» мають можливість в один клік здійснити вибірку та ознайомитись із запитаннями-відповідями, документами, відповідями на письмові звернення або всіма одночасно (в залежності від обраного джерела пошуку), внесеними в «ЗІР» протягом останніх семи календарних днів.

Крім того, для додаткової деталізації пошуку необхідної інформації, пошукову систему «ЗІР» доповнено критерієм, який дозволяє розподіляти інформацію за типами платників (юридичні, фізичні, самозайняті особи або всі типи платників).

Докладно про використання пошукової системи «ЗІР» у розділі «Про ресурс» за посиланням http://zir.sfs.gov.ua/


Натисніть для перегляду повного тексту документа