Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Місячник з оборонно-масової роботи, національно-патріотичного виховання

Вогонь війни спалив чимало 
І юних доль, і чистих мрій. 
Лише надія не вмирала, 
Коли солдати йшли у бій. 

Вітчизну рідну захищали 
Вони від хижих ворогів, 
Життя любили та вмирали 
За рідний дім, за матерів. 

Павло Сорокопуд

Друга світова війна все далі і далі від нас, страшна та кривава, у ході якої загинула велика кількість людей: усіх рас і націй, чоловіків і жінок, воїнів і мирного населення, малих дітей і людей похилого віку.

8 та 9 травня в Україні відзначаються День пам’яті та примирення, День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Ці дні з великою радістю та глибокою вдячністю присвячені ветеранам, дітям війни, тим, хто повернувся додому, а також пам’яті загиблих, усіх тих, хто чесно і мужньо виконав свій військовий і громадський обов’язок у ті жорстокі воєнні роки.

З 09.04.2019 по 09.05.2019 у всіх закладах освіти району під час проведення місячника з оборонно-масової роботи, національно-патріотичного виховання, присвяченого 74-й річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, проведено різноманітні тематичні заходи.

На виховних годинах учні переглядали документальні та короткометражні фільми, присвячені Другій світовій війні, які розповідали про великий незабутній подвиг солдата. Цікавими були уроки мужності в Криворізькій загальноосвітній школі № 68.

Шкільні бібліотеки розкрили двері для спогадів тих часів у книжках, фотографіях та малюнках. Виставка історичної літератури в Криворізькій загальноосвітній школі № 120  під назвою «1939-1945 - Ніколи знову» дала можливість відвідувачам в котрий раз переглянути події Другої світової війни, зануритися в ті жорстокі воєнні роки.

Крім того, між старшокласниками цієї школи було проведено змагання під назвою «Будь готовим до захисту Вітчизни». Сміливий та відважний дух змагань був присутній під час боротьби. Хлопці проявили справжню силу, сміливість та відвагу, вміння проходити та долати перешкоди, а дівчата показали  вміння надавати першу медичну допомогу.

На уроках української мови учні писали листівки, ілюстрували їх малюнками, висловлювали щиру подяку за мужність та героїзм захисникам Вітчизни. Школярі привітали написаними листівками старше покоління району.

Корисною для молодого покоління була акція «Ветеран живе поруч». Привітання ветеранів вдома, щира розмова, розповіді, спогади про дитинство та юність - викликали цікавість в учнів Криворізької загальноосвітньої школи     № 122.

Незгасна людська пам’ять про колосальні жертви Другої світової, про тисячі дощенту зруйнованих міст і десятки тисяч спалених сіл. Страшні втрати минулого вкотре застерігають світ від небезпеки повторення цієї жахливої катастрофи.

Саме в ці дні побажання миру є найголовнішим. Миру усім нам!