Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Діють штрафи за порушення правил військового обліку!

Навесні цього року прийнято Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань виконання військового обов'язку та ведення військового обліку».

 Серед іншого, цим Законом передбачено посилення адміністративної та кримінальної відповідальності за порушення законодавства про оборону, військовий обов'язок і військову службу, мобілізаційну підготовку та мобілізацію.

Нагадаємо, що зняття та реєстрація місця проживання призовників, військовозобов’язаних та резервістів здійснюється лише в разі наявності в їх військово-облікових документах позначок відповідних районних (міських) територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, Центрального управління або регіональних органів Служби безпеки України, відповідного підрозділу Служби зовнішньої розвідки України відповідно про зняття з військового обліку або про перебування на військовому обліку за місцем проживання.

Призовники, військовозобов’язані та резервісти після прибуття до нового місця проживання зобов’язані в семиденний строк стати на військовий облік та не раніше ніж за три дні до вибуття з місця проживання знятися із зазначеного обліку.

За порушення призовниками, військовозобов'язаними, резервістами правил військового обліку встановлені штрафи в розмірі від 510 грн. до 850 грн., та від 850 грн. до 1700 грн. при повторному порушенні.

Також, за умисне зіпсуття або недбале зберігання призовниками, військовозобов'язаними і резервістами військово-облікових документів (посвідчень про приписку, військових квитків, тимчасових посвідчень військовозобов'язаних), яке спричинило їх втрату встановлені штрафи в розмірі від 510 грн. до 850 грн. а при повторній втраті –  від 850 грн. до 1700 грн.