Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Шкіряний м’яч

З метою підвищення масовості дитячо-юнацького футболу в місті, організації фізкультурно-оздоровчої і виховної роботи в загальноосвітніх школах, зміцнення здоров’я дітей та підлітків, залучення їх до регулярних занять футболом, виявлення здібних футболістів, популяризації та розвитку футболу, підготовці юних футболістів для подальшої участі в обласних змаганнях на призи клубу «Шкіряний м’яч», з 23 вересня по 06 жовтня 2020 року на футбольному полі КЗШ №69 та запасному футбольному полі спорткомплексу «Металург» КПНЗ «ДЮСШ №1» (фінальні зустрічі за І та ІІІ місце) відбулися міські змагання з футболу «Осінні зірочки» серед учнів закладів освіти 2010 р. н. та молодших по програмі Всеукраїнських змагань «Шкіряний м’яч» на призи ТОВ «Редакція КГМ червоний гірник» та департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту виконкому Криворізької міської ради, «Шкіряний м’яч» у трьох вікових категоріях учасників: 2007, 2008 та 2009 р. н. за програмою шкільних спортивних ігор «Олімпійські надії».

В змаганнях кожної вікової категорії взяли участь 98 юних спортсменів з 7 районів міста. Саксаганський район представляли переможці районних змагань – команда КЗШ № 72 у змаганнях 2010, 2009, 2008 року народження учасників, КЗШ № 51 у віковій категорії учасників 2007 року народження та молодших.

У змаганнях «Осінні зірочки» серед учнів 2010 року народження і молодших за результатами жеребкування наші хлопці потрапили до групи «А», і змагалися за вихід до фіналу з командами Тернівського, Металургійного та Покровського районів. За результатами трьох успішних ігор (8:5, 3:2 та 3:3) наша команда набрала 7 очок і посіла перше місце у групі, отримавши право зіграти в фіналі за 1 місце!

«Шкіряний м’яч – 2009» та «Шкіряний м’яч – 2008» на стадії групових ігор команда КЗШ № 72 також посіла перше місце, а отже виборола право змагатися ще у двох фіналах за перше місце!

Команда КЗШ № 51 груповий етап проходила набагато складніше і лише за різницею забитих і пропущених м’ячів наша команда виборола право грати у фіналі турніру серед учнів 2007 року народження і молодших за третє місце.

Фінальні ігри відбулися на запасному футбольному полі спорткомплексу «Металург» КПНЗ «ДЮСШ №1», за 1 місце грали команди Саксаганського та Центрально-міського району в «Осінніх зірочках», фінали «Шкіряний м’яч – 2008» та «Шкіряний м’яч –  2009» були представлені протистоянням Саксаганського й Металургійного районів, а гра за 3 місце в змаганнях «Шкіряний м’яч – 2007» відбулася між командами Саксаганського й Довгинцівського районів. Напружена боротьба була між командами учнів 2010 року народження, коли кожна команда мала шанс схилити перевагу на свій бік, доля гри вирішилася на останніх хвилинах матчу. Нажаль, за рахунку 0:0, прикре ігрове непорозуміння між нашими гравцями призвело до голу, а часу на відігравання майже не лишилося. Гра закінчилася з рахунком 1:0 на користь Центрально-міського району. Тож наші хлопці стали другими на турнірі «Осінні зірочки».

У змаганнях «Шкіряний м’яч - 2009» та «Шкіряний м’яч - 2008» фаворитом вважалася команда Металургійного району, гравці якої навчаються у спецкласі по футболу в КЗШ № 69 і вже традиційно перемагають на турнірі. Слід віддати належне хлопцям обох команд: спортсмени КЗШ № 72 не знітились перед сильним суперником і достойно захищали свої ворота, створювали небезпечні контратаки, а футболісти КЗШ № 69, як справжні професіонали, показали глядачам футбол високого рівня, гарні голи й гольові моменти, повагу до суперника та процесу гри вцілому. Тож за результатами матчів першими стали гравці Металургійного району, друге місце посіли Саксаганці.

У фінальних іграх «Шкіряний м’яч - 2007» команда КЗШ № 51 виборювала 3 місце. Протягом гри наші хлопці домінували на полі, створили більшу кількість моментів, які, закономірно, втілились у 3 забитих голи. Команда суперника створювала небезпечні атаки, про те майстерність нашого воротаря і футбольна фортуна, що була на нашому боці, захистили ворота нашої команди і остаточний рахунок – переконливі 3:0 на користь наших хлопців!

Приємною була церемонія нагородження команд-переможниць: всі гравці отримали пам’ятні медалі та грамоти, кожна команда отримала кубок. Наймолодші «Осінні зірочки» отримали футбольні м’ячі.

Вітаємо спортсменів із переможним результатом, дякуємо тренерам наших команди Владиславу Мариничу, вчителю фізичного виховання КЗШ № 72 та Павлу Мармульову, вчителю фізичного виховання КЗШ № 51 за високий рівень підготовки футболістів, батькам хлопців і вболівальникам за підтримку!

Вітаємо усіх саксаганців з футбольним святом, адже наші хлопці стали призерами на всіх футбольних турнірах і показали по справжньому видовищну гру!  Бажаємо спортсменам успіхів й надалі, підкорення нових спортивних вершин!