Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Про призначення субсидії на придбання скрапленого газу та пічного палива

Призначення субсидії на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива передбачено законодавством у випадку, коли житлове приміщення не забезпечується електро-, тепло- або газопостачанням.

З 1 січня 2021 року розпочався період призначення субсидій на житлово-комунальні послуги та для відшкодування витрат на придбання твердого палива та скрапленого газу на поточний рік.

Зверніть увагу! Субсидія для відшкодування витрат на придбання твердого палива та скрапленого газу призначається на календарний рік з місяця звернення за її призначенням.

Мінімальні норми забезпечення населення твердим паливом і скрапленим газом та граничні показники їх вартості для надання пільг і житлових субсидій затверджує Кабінет Міністрів України.

Мінімальна норма забезпечення населення твердим паливом для надання житлових субсидій – 2 т на домогосподарство на рік, скрапленим газом – 2 балони (42 кг) на рік на 1-2 особи, 3 балони (63 кг) – на 3-4 особи, 4 балони (84 кг) – на 5 і більше осіб.

У 2021 році граничний показник вартості твердого палива та скрапленого газу для надання субсидій становить 3117,67 грн. за тонну твердого палива і 311,77 грн. за один балон скрапленого газу.