Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

74-та річниця від Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

«Прийди до пам'яті, де пам'ять вічна…»… Саме під таким гаслом відбувся цього року мітинг-реквієм біля пам’ятника 118 працівникам рудоуправління імені Кірова, які загинули у роки Великої Вітчизняної війни. В котрий раз вдячні саксаганці приходять сюди, щоб віддати шану всім, хто не повернувся, всім хто віддав життя заради миру і процвітання країни. Героїко-патріотична театралізація мітингу, повернула кожного у ті страшні роки, дозволила відчути той гіркий присмак безжальної війни, уявити, хоч на мить, як це було. Та війна, як і дійство закінчується, а в небо летять білі голуби – символи довголіття, вірності та миру.

Щирими і теплими були привітання заступника Криворізького міського голови К. Бєлікова, голови Саксаганської районної у місті ради В. Беззубченка та голови Саксаганської районної ради ветеранів В. Майстренко, які привітали всіх з визначним днем та виразили впевненість у тому, що тільки памֹ’ять про героїчне минуле народу та єдність  в непростих умовах сьогодення можуть стати надійною запорукою мирного і стабільного життя.

Після мітингу пройшов традиційний, 26 легкоатлетичний забіг, в якому змогли взяти участь всі бажаючі.

Далі святкування продовжилось у парку Саксаганському. Там від самого ранку відбувалася святкова концертна програма за участю кращих творчих колективів та виконавців району (виступи хору «Ветеран» ім. Миколи Буценка, оркестрів музичних шкіл, тощо).

 Також було організовано роботу тематичних виставок-продажів, виставок-панорам, виставку раритетних автомобілів, фотовиставок і локацій, проходили цікаві майстер-класи із виготовлення символів миру, вікторини на тему війни, спортивно-розважальні заходи та багато іншого.

У рамках свята відбувся II фестиваль героїко-патріотичної пісні, на якому прозвучали кращі композиції воєнних років, що допомогло всім ще більше  поринути в атмосферу святкування. Для ветеранів району було підготовлено «Куточок ветерана», де вони змогли відпочити, послухати та заспівати щирих пісень, пригадати забутий смак «польової» каші чи просто разом помовчати у пам’ять  про побратимів, що загинули на фронтах Великої Вітчизняної війни.

Приємно відзначити, що з року в рік хвилююче свято Перемоги збирає разом стільки різних за віком та соціальною приналежністю людей, змушує знову замислюватися про майбутнє прийдешніх поколінь. Ми знаємо, що     життя - світле, повноцінне, незалежне, безцінне! Ми бажаємо всім найкращого майбутнього та мирного неба!