Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Каналу «Дніпро-Кривий Ріг» – 60!

27 грудня 2021 року - визначна дата для Державного промислового підприємства «Кривбаспромводопостачання». В цей день працівники підприємства відзначали ювілейну дату - 60-річчя введення в експлуатацію каналу Дніпро-Кривий Ріг, що є головною водною артерією Кривого Рогу!

У будівництві комплексу споруд брали участь близько семи тисяч людей. Після завершення будівництва каналу, багато з них забезпечували його ефективну подальшу експлуатацію.

На сьогодні канал Дніпро-Кривий Ріг забезпечує подачу води на висоту 80 метрів для потреб криворіжців. Має пропускну спроможність 41 кубометр води за секунду і річну віддачу 701 млн. кубічних метрів.

Канал-гігант, загальною протяжністю понад 40 кілометрів, має величезну значимість для Кривого Рогу та Криворізького району, адже основна його місія - це забезпечення водопостачання.

З нагоди ювілейної дати, адміністрація підприємства привітала ветеранів підприємства, які присвятили частину свого життя спорудженню та експлуатації каналу Дніпро – Кривий Ріг, працівників, які щоденно забезпечують безперебійну роботу підприємства.

Кращі працівники ДПП «Кривбаспромводопостачання» були відзначені почесними нагородами Дніпропетровської обласної ради, Криворізької міської ради, Саксаганської районної у місті ради та керівництвом підприємства.

Виконком Саксаганської районної у місті ради щиро вітає працівників ДПП «Кривбаспромводопостачання» з ювілейною датою! Бажає натхнення та заповзятості у роботі, процвітання та успішності підприємства!