Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Прописатися без паспорта з 14 до 16 років – не проблема

Актуальним питанням мешканців району до відділу реєстрації місця проживання громадян є: «Як зареєструвати місце проживання дитини, якій виповнилося чотирнадцять років, але вона ще не встигла отримати паспорт громадянина України?».

Кожен громадянин України, який досяг чотирнадцятирічного віку, зобов’язаний отримати паспорт громадянина України. Якщо з якихось причин така особа не встигла отримати паспорт громадянина України, а потрібно зареєструвати своє місце проживання, вона звертається до відділу реєстрації місця проживання громадян зі свідоцтвом про народження.

Для реєстрації місця проживання, підліток, якому вже виповнилося 14 років, самостійно подає відповідний пакет документів, а саме:

- заяву, встановленого зразка (друкується у відділі);

- свідоцтво про народження;

- квитанцію про сплату адміністративного збору;

- документи, що підтверджують: право на проживання в житлі – ордер, свідоцтво про право власності, договір найму (піднайму, оренди), судове рішення або згода власника/співвласника житла (зазначені документи або згода не вимагаються при реєстрації за адресою батьків або законних представників).

Нагадуємо, що на період карантину контактний прийом замовників послуг здійснюється виключно за  попереднім записом.

Мешканці району мають можливість записатися на прийом до відділу:

- онлайн через портал державних послуг iGov (https://igov.org.ua/)

- e-mail: [email protected];

- skype: [email protected];

- за телефоном 94-82-15.

 

Прийом громадян у відділі здійснюється з 8-30 до 15-30 (з 12-30 до 13-00 санобробка приміщення) щоденно, окрім суботи та неділі».

 

 «Здоров’я – це скарб – збережемо його разом!»