Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Чи вчасно підключать тепло восени? Все залежить від своєчасних проплат за ЖКП

Нові умови оплати за газ, які в новому опалювальному сезоні виставлено теплогенеруючим компаніям, змушує останніх перед запуском тепла в житлових будинках звертати особливу увагу на рівень оплати населенням за попередньо спожиті послуги. На жаль, сучасний стан проплат формує загрозу своєчасного початку опалювального сезону.

Загальна заборгованість мешканців району за спожиті ЖКП на 01.08.2021 складає 395,55 млн. грн. Саксаганський район – другий район по місту, який має таку значну заборгованість, у тому числі перед теплогенеруючими підприємствами. На початок серпня борг населення району перед АТ «Криворізька теплоцентраль» складає 155,27 млн. грн., перед КПТМ «Криворіжтепломережа» - 66,07 млн. грн.

Такі мільйонні борги не дозволяють підприємствам виконати якісні роботи з підготовки мереж та котелень до опалювального періоду, отримати дозвільні документи на постачання газу. Як результат – опалювальний період знаходиться під загрозою щодо своєчасного його початку.

Звертаємось до мешканців багатоквартирних будинків, ОСББ та ЖБК: повна спалата за надані Вам житлово-комунальні послуги дозволяє сформувати належну технічну базу для своєчасної підготовки Вашого помешкання до зимового періоду та дозволить своєчасно розпочати опалювальний період.

Безперечно, значні суми щомісячних платіжок для окремих категорій населення можуть бути просто непідйомними. Одним із варіантів їх скорочення є державна підтримка у вигляді субсидій та пільг на оплату. Оформити житлову субсидії можна безпосередньо в управлінні праці та соціального захисту населення виконкому районної у місті ради (вул. Софії Перовської, 16а; т.097-828-81-45, 097-828-81-75; 94-72-49) або через вебсайт Мінсоцполітики https://subsidii.mlsp.gov.ua. Для окремих категорій населення (осіб з інвалідністю внаслідок війни, ветеранів війни, ветеранів праці, ветеранів військової служби, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, УБД, членів сім’ї військовослужбовця або багатодітної родини, категорія «діти війни») можливим є оформлення пільги на оплату ЖКП (від 100% до 25% в залежності від пільгової категорії.

Не ігноруйте платіжки за ЖКП!  Накопичуючи борги, накопичуються і проблеми з їх вирішенням. Нагадуємо, що договірні відносини дають привід підприємствам ініціювати стягнення заборгованості в судовому порядку, з можливим арештом майна та банківських рахунків.