Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Кличу у професію

07 лютого 2019 року в філіалі № 15 комунального закладу культури «Міська дитяча бібліотека» Криворізької міської ради для учнів 9-х класів Криворізької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 120 Криворізької міської ради Дніпропетровської області проведено проф анонс «Кличу у професію». Мета заходу - зорієнтувати майбутніх випускників щодо вибору професії. Викладач Криворізького професійного гірничо-металургійного ліцею В. Тротнер особливу увагу приділили помилкам, які допускають учні при виборі професії. Завдяки слайд-презентації школярі познайомилися з формулою “Хочу. Можу. Треба.”, а майстер цього ж ліцею Н. Стоянова зауважила, що при виборі майбутнього шляху потрібно враховувати не лише бажання і свої можливості, а також потребу на ринку праці, саме зараз на ринку праці цінуються робітничі професії.

Для визначення кола професійних інтересів учням було запропоновано пройти профорієнтаційне тестування за допомогою Анкети “Орієнтація”. Майбутні випускники цікавилися, які професії належать до тої чи іншої сфери і чи затребувані вони у нашому регіоні.

Сподіваємось, що ця профорієнтаційна робота допоможе молоді зробити правильні висновки і вибрати професію, яка буде їм по душі.